Grčka

Atena i Santorini, antika i romantika

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Atena i Santorini, antika i romantika

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
VRIJEDNOST VIŠE: Uključeni lokalni vodiči u Ateni i na Santoriniju, na Santoriniju uključena degustacija vina!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
30.05.23, Zagreb
10.10.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB/DUBROVNIK – ATENA
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova iz Zagreba u 15:10. Međuslijetanje u Dubrovniku. Dolazak u Atenu u 19:20 po lokalnom vremenu. Po želji odlazak sa voditeljem putovanja u šetnju gradom. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu (ulaznica uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki; posjeti znamenitostima. Predlažemo navečer odlazak na tipičnu grčku večeru u četvrti Plaka (doplata na licu mjesta). Noćenje.

3. dan: ATENA – SANTORINI
Rani transfer u luku Pirej (breakfast box uračunat umjesto doručka). Polazak trajekta iz Pireja u 7 sati, dolazak na Santorini oko 15 sati. Smatran najromantičnijem među brojnim grčkim otocima,Santorini nazivaju istinskim čudom. Burne vulkanske prošlosti, to je jedan od najpopularnijih grčkih otoka i na glasu kao otok za ljubav i ljubavnike zbog brojnih romantičnih slika i pejzaža koje pruža. Po dolasku odmah odlazimo s lokalnim vodičem u Firu, glavni grad otoka. Fira (ili Thira), nastala na 300 m visokoj strmoj stijeni iznad zaljeva, gradić je bijelih kućica s plavim vratima i prozorima i uskih uličica s kavanama, restoranima i trgovinama, te pruža bezbroj fotografskih motiva i divnih pogleda od kojih je najpoznatija panorama na poznatu kalderu. U nastavku dana posjet jednoj od brojnih vinarija na otoku i degustacija otočkog vina. Smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: SANTORINI
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. U kasno poslijepodne odlazimo u mjesto Oia, gradić koji nadahnjuje svojih izgledom, u cijelom svijetu poznat po svojim zalascima sunca u svim bojama. Prije dolaska do Oie zastat ćemo za fotografiranje na poznatoj crnoj plaži u Kamariju. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: SANTORINI – ATENA
Doručak. Slobodno jutro za posljednju šetnju na otoku, kupanje, kupovinu suvenira. Odlazak prema luci u rane poslijepodnevne sate i ukrcaj na trajekt. Plovidba u trajanju od nešto manje od osam sati, dolazak u luku Pirej u kasnim satima. Organizirani transfer prema hotelu. Noćenje.

6. dan: ATENA – DUBROVNIK/ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba, slobodno jutro za posljednje obilaske grčke metropole. U ranim poslijepodnevnim satima satima polazak iz hotela prema aerodromu. Put nas vodi prema glasovitom rtu Sounionu gdje ćemo posjetiti poznati Posejdonov hram (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana. Poznat po svojoj veličanstvenoj lokaciji, Cap Sounion nezaobilazna je točka pri posjetu Atene. Transfer do zračne luke. Let prema Dubrovniku/Zagrebu u 20:05 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 22:25 sati.

Predviđeni hoteli:
Atena: Parnon 3*, ili slično
Santorini:
Polazak 30.05.: Nikolas 3*, ili slično
Polazak 10.10.: Cyclades 3*, ili slično

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
30.05.23
04.06.23
6 dana
Zagreb
1.020,64 EUR (7.690 kn)
994,09 EUR (7.490 kn)
Da
10.10.23
15.10.23
6 dana
Zagreb
1.020,64 EUR (7.690 kn)
994,09 EUR (7.490 kn)
Da

POPUSTI

First minute vrijedi do popunjenja određenog kapaciteta po FM cijenama.

Popusti:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb/Dubrovnik-Atena-Dubrovnik/Zagreb na redovnoj liniji kompanije Croatia Airlines
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • transfer zračna luka – hotel u dolasku i transfer hotel-zračna luka s posjetom Cap Sounionu u povratku
 • transferi hotel-brodska luka-hotel u Ateni i na Santoriniju
 • trajekt Pirej-Santorini-Pirej
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ateni
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* na Santoriniju
 • poludnevni razgled Atene u pratnji lokalnog vodiča (na engleskom jeziku)
 • poludnevni razgled Santorinija u pratnji lokalnog vodiča (na engleskom jeziku)
 • posjet vinariji i degustacija vina na Santoriniju
 • vanjski razgledi prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja koji nisu navedeni u programu i kulturno-povijesne spomenike: ulaznicu za Akropolu: 180 kn (23,89 EUR) po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis (doplata prilikom rezervacije aranžmana); ulaznicu za Cap Sounion: 90 kn (11,94 EUR) po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis uz predočenje dokumenta (doplata prilikom rezervacije aranžmana) – za ostvariti gratis ulaz obavezno navesti datum rođenja i na ulazu predočiti osobne dokumente!
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • tradicionalnu grčku večeru u taverni na Plaki (turistički menu, bez uključenog pića) – 50-60 EUR po osobi (prijava u agenciji prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn (237,57 EUR) po osobi (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vodiče i vozača: preporuka 3 EUR po danu po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn (237,57 EUR) po osobi (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)

Fakultativne doplate:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja koji nisu navedeni u programu i kulturno-povijesne spomenike: ulaznicu za Akropolu: 180 kn (23,89 EUR) po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis (doplata prilikom rezervacije aranžmana); ulaznicu za Cap Sounion: 90 kn (11,94 EUR) po osobi, djeca i mladi do 25 god. iz zemalja članica EU gratis uz predočenje dokumenta (doplata prilikom rezervacije aranžmana) – za ostvariti gratis ulaz obavezno navesti datum rođenja i na ulazu predočiti osobne dokumente!

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA
(cijene se mogu promijeniti do polaska, plaćanje se vrši direktno pružatelju usluge):
· Muzej Akropole – 10 EUR po osobi, djeca i mladi do 18.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
· Nacionalni arheološki muzej Atene – 12 EUR po osobi, djeca i mladi do 25.g. (EU zemlje) gratis uz dokument
· Muzej Benaki – 12 EUR po osobi, djeca i mladi do 22.g. gratis uz dokument (EU zemlje)

USLUGA

noćenje s doručkom

NAPOMENE

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines
ZAG 15:10  ATH 19:20
ATH  20:05 ZAG  22:25

Državljani RH mogu ući u Grčku bez ograničenja.
Nošenje maske obvezno je u svim zatvorenim prostorima.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Grčku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici
Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Grčkoj nalazi se u Ateni.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Helenskoj Republici (Atena) nalazi se na adresi Tzavela 4, Neo Psychico, Atena, Grčka.
Kontakt podaci: tel. 00 30 210 67 77 033, 67 77 037, 67 77 049, fax. 00 30 210 67 11 208, e-mail: croath@mvep.hr i hrgr.mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Aleksandar Sunko.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00 Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): • Zbog zaštite od zaraze virusom COVID-19, konzularne stranke primaju se isključivo po prethodnoj najavi i samo u slučaju izrazite nužnosti (npr. izdavanje putnoga lista).

Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):
+30 6936 572421; +30 693 7352939.

KORISNE INFORMACIJE

Grčka, službenog naziva Helenska Republika, država je u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obalama Egejskog, Jonskog i Sredozemnog mora. Graniči s Albanijom, Sjevernom Makedonijom, Bugarskom i Turskom. Ukupna dužina kopnene granice joj je 1.288 km, a dužina obale joj je 13.676 km. Grčka je pretežno planinska zemlja (oko 80% teritorija je brdsko-planinski prostor). Rijeke oskudijevaju vodom, kratkog su toka i niti jedna nije plovna. Najveća im je vrijednost u tome što su prirodni pravac povezivanja unutrašnjosti s morem. Šume pokrivaju samo 15% ukupne površine, a zbog čestih suša prevladava nisko tvrdolisno grmlje. Od kulturnih biljaka uzgajaju se maslina, smokva, agrumi i vinova loza. Najveća gustoća naseljenosti je oko Atene i njene luke Pireja, a najmanja u Epiru, Trakiji i središnjoj Grčkoj.

Šifra aranžmana: 43215IA
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT