Portugal

Azori, zeleno i plavo

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Azori, zeleno i plavo

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!
Dodatna vrijednost: uključen razgled Ponte Delgade uz lokalnog vodiča!POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
29.07.23, Zagreb
27.08.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – LISABON – PONTA DELGADA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na let kompanije TAP Air Portugal na redovnoj liniji za Lisabon u 13:05 sa slijetanjem u 15:50 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom za Pontu Delgadu, glavni grad otoka Sao Miguel u 17:00 sati. Dolazak na Azore u 18:25 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan: PONTA DELGADA i fakultativni izlet LAGOA I VILA FRANCA
Doručak. Odlazak u razgled Ponte Delgade s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja. Ponta Delgada glavni je grad otočja kojeg čini 9 otoka, među kojima je Sao Miguel kako najveći tako i najraznolikiji, ali i najnaseljeniji otok – na njemu živi otprilike polovica ukupnog stanovništva otočja. Poznat je i kao otok čaja, duhana, ananasa i krava! Ponta Delgada dramatično je smještena u podnožju vulkanskog masiva Sete Cidades. U prijevodu „tanka točka“, Ponta Delgada je šarmantno i zanimljivo mjesto puno dojmljivih fasada, uličnih slika na zidovima, barova i restorana, baroknih crkvica i lijepih trgova, sve zajedno smješteno u krasno prirodno okruženje. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima fakultativni izlet Lagoa i Vila Franca (doplata prilikom rezervacije aranžmana – minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika): odlazak autobusom prema južnoj obali, prema selu Lagoa, kako bismo posjetili poznatu tvornicu keramike osnovanu u 19. stoljeću Ceramica Vieira gdje su svi keramički proizvodi ručno izrađeni. Potom nastavljamo prema Vila Franci i Calouri sa zaustavljanjem na istoimenom vidikovcu. Povratak i slobodan ostatak dana. Noćenje.

3. dan: PONTA DELGADA: fakultativno cjelodnevni izlet SETE CIDADES
Doručak. Danas ćemo se uputiti na izlet Sete Cidades (doplata prilikom rezervacije aranžmana, uključen ručak – minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika), na zapadni dio otoka, s krajolicima koji oduzimaju dah – istinski ljubitelji prirode na Azorima uživaju posvuda, ali Sete Cidades ih ostavlja bez daha! Sete Cidades u prijevodu znači „Sedam gradova“, a odnosi se na jezera nastala vulkanskom erupcijom. Zbog svoje iznimne ljepote Sete Cidades se nalaze na listi prirodnih čuda Portugala! Pješačke staze kroz idiličnu i bujnu prirodu dovest će nas do Vista do Rei, „kraljevskog vidikovca“ s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na poznate Zeleno i Modro jezero u podnožju ogromnog vulkanskog kratera. Ručak uključen u cijenu. Na kraju ovog posjeta, na povratku u Ponta Delgadu, uputit ćemo se i na jednu od plantaži ananasa koji rastu u staklenicima i kušat ćemo poznati liker od ananasa. Povratak u hotel, slobodna večer. Noćenje.

4. dan: PONTA DELGADA: fakultativno odlazak na gledanje kitova + izlet LAGOA DO FOGO I RIBEIRA GRANDE
Doručak. U prijepodnevnim satima predlažemo odlazak na gledanje kitova (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 15 prijavljenih putnika). Azori su lokacija gdje vam se pruža mogućnost za promatranje čak 24 vrste kitova! Trosatni izlet na Atlantik avantura je već sama po sebi, a izlet naravno ovisi o uvjetima na oceanu. U poslijepodnevnim satima preporučujemo izlet na sjevernu stranu otoka i posjet gradu Ribeira Grande (doplata prilikom rezervacije aranžmana – minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Ribeira Grande, koja je poznata i kao tzv. surfersko selo, ponajprije se na otoku ističe s dobro očuvanom baroknom arhitekturom iz 17. i 18. st., a vidjet ćemo i renesansnu fontanu koju je 1563. prekrila lava iz vulkanske erupcije koja je u cijelosti prekrila tadašnje naselje. Nakon šetnje ljepuškastom Ribeirom, uspinjemo se planinskom cestom prema vidikovcu iznad Lagoa do Fogo, centra vulkana Agua de Pau. Uspon na 900 m visine omogućit će nam pogled na nebeski plavo jezero u krateru koje je dugo dva kilometra i široko jedan, a svuda uokolo prostire se očaravajući pogled kako na sjeverne obale otoka, tako i na južne. Jezero Fogo poznato je kao jedno od najljepših jezera na otoku, savršeni primjer netaknute prirode. Povratak u grad, slobodna večer. Noćenje.

5. dan: PONTA DELGADA: fakultativni cjelodnevni izlet NORDESTE I POVOAÇAO
Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet (doplata prilikom rezervacija aranžmana, uključen ručak – minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika) naziva „NORDESTE“ (Sjeveroistok). Jedna od najvećih atrakcija na otoku njegovi su spektakularni vidikovci, a najveličanstveniji su upravo na ovom izletu! Riječ je sjeveroistočnom dijelu otoka što i samo ime govori, ali i o gradiću istog imena koji se nalazi u središtu regije. Taj dio otoka nema termalne izvore i jezera kao neki drugi, ali zato obiluje vodopadima i fantastičnim vidikovcima, najstarijim kućama, najstarijim selima – to je dio otoka koji se prvi počeo naseljavati po dolasku Portugalaca 1432.g. i smatra se najljepšim dijelom otoka Sao Miguel. Sjeveroistok je pun planinskih vrhunaca, rijetkih i ugroženih vrsta ptica, pitoresknih sela kao što su Ribeira Quente ili Povoaçao koje ćemo posjetiti, zelenih polja, vodopada i spektakularnih klifova, osim toga smatra se regijom Europe najbogatijom cvijećem! Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer, noćenje.

6. dan: PONTA DELGADA: fakultativni cjelodnevni izlet FURNAS
Doručak. Danas preporučujemo izlet u Furnas, selo u unutrašnjosti otoka, gdje ćemo se upoznati pobliže s vulkanskim porijeklom otočja (doplata prilikom rezervacije putovanja, uključen ručak – minimum za realizaciju 20 prijavljenih putnika). Na putovanju na sjevernu obalu stat ćemo na vidikovcu Santa Iria, odnosno posjetit ćemo poznatu plantažu čaja Gorreana, jedinu plantažu čaja u Europi, gdje ćemo se usput i okrijepiti šalicom. Prije dolaska do Furnasa pruža nam se prekrasan pogled na Furnas na vidikovcu Pico de Ferro, okružen bujnom vegetacijom. Vožnja se nastavlja do jezera Furnas. Furnas je poznat po velikoj termalnoj aktivnosti: tu se nalaze brojni termalni izvori, gejziri i fumarole koje izgledaju kao one na Islandu ili Novom Zelandu primjerice. Lokalno stanovništvo koristi fumarole za kuhanje jedne vrste variva koje nazivaju Cozido Furnas. Tu je i poznati botanički park Terra Nostra, pun flore sa svih strana svijeta koji ćemo posjetiti, a unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, pogodno za kupanje. Park je savršeni primjer engleskih romantičnih vrtova, sa zelenim jezercima, bazaltnim špiljama, stoljetnim drvećem i egzotičnim cvijećem sa svih strana svijeta. Povratak u Ponta Delgadu, slobodan ostatak dana. Noćenje.

7. dan: PONTA DELGADA – LISABON
Polazak 29.07.:
 Doručak. Odjava iz soba poslije doručka i odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju. Slobodan dan u Ponti Delgadi za vlastite programe i aktivnosti, zadnju šetnju, kupovinu suvenira i slično. U kasnijim poslijepodnevnim satima transfer u zračnu luku iz hotela na let za Lisabon na liniji TP 1862. Po dolasku u Lisabon smještaj u hotel nedaleko od zračne luke. Noćenje.

Polazak 27.08.: Doručak, odjava iz soba i transfer u zračnu luku, let prema Lisabonu u 10:45 sati, slijetanje planirano u 14 sati. Po dolasku panoramska vožnja gradom, smještaj u hotel. Slobodna večer, preporučujemo odlazak na večeru uz fado (doplata na licu mjesta).

8. dan: LISABON – ZAGREB
Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let iz Lisabona na liniji TP 892 u 08:05 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 12:25 sati.

Predviđeni hoteli:
Ponta Delgada: Marina Atlantico 4* ili slično

Lisabon: VIP Entrecampos 4* ili slično

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
29.07.23
05.08.23
8 dana
Zagreb
1.591,35 EUR (11.990 kn)
1.524,99 EUR (11.490 kn)
Da
27.08.23
03.09.23
8 dana
Zagreb
1.524,99 EUR (11.490 kn)
1.498,44 EUR (11.290 kn)
Da

POPUSTI

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za rezervacije do popunjena kapaciteta po FM cijenama.

Popusti:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene)
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu u Lisabonu: 2 EUR po osobi po noćenju, plaćanje na licu mjesta

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb–Lisabon–Ponta Delgada–Lisabon–Zagreb kompanije TAP Air Portugal
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transferi autobusom zračna luka – hotel – zračna luka na Azorima i u Lisabonu
 • šest noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Ponti Delgadi u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • pješački razgled Ponte Delgade uz lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • cjelodnevni izlet Sete Cidades, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, ulaznicu za plantažu ananasa, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 540 kn (71,67 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 390 kn (51,76 EUR)
 • cjelodnevni izlet Nordeste i Povoacao, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 640 kn (94,94 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 440 kn (58,40 EUR)
 • cjelodnevni izlet Furnas, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, ulaznicu u Terra Nostra botanički park, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 690 kn (91,58 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 490 kn (65,03 EUR)
 • trosatni izlet Lagoa i Vila Franca, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu i lokalnog vodiča): 290 kn (38,49 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 190 kn (25,22 EUR)
 • trosatni izlet Lagoa do Fogo i Ribeira Grande, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu i lokalnog vodiča): 290 kn (38,49 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 190 kn (25,22 EUR)
 • odlazak na gledanje kitova: 540 kn (71,67 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 390 kn (51,76 EUR)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 4.090 kn (542,84 EUR) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • boravišnu pristojbu u Lisabonu: 2 EUR po osobi po noćenju, plaćanje na licu mjesta
 • napojnicu za vodiče i vozača – preporuka 3 EUR po danu po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

DOPLATA

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 4.090 kn (542,84 EUR) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)

Fakultativni izleti:

 • cjelodnevni izlet Sete Cidades, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, ulaznicu za plantažu ananasa, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 540 kn (71,67 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 390 kn (51,76 EUR)
 • cjelodnevni izlet Nordeste i Povoacao, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 640 kn (94,94 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 440 kn (58,40 EUR)
 • cjelodnevni izlet Furnas, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, ulaznicu u Terra Nostra botanički park, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 690 kn (91,58 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 490 kn (65,03 EUR)
 • trosatni izlet Lagoa i Vila Franca, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu i lokalnog vodiča): 290 kn (38,49 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 190 kn (25,22 EUR)
 • trosatni izlet Lagoa do Fogo i Ribeira Grande, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu i lokalnog vodiča): 290 kn (38,49 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 190 kn (25,22 EUR)
 • odlazak na gledanje kitova: 540 kn (71,67 EUR) odrasli, djeca do 12 godina 390 kn (51,76 EUR)

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

Informacije o letu
Polazak 29.07.:

Prijevoznik: TAP Portugal
TP 893 ZAGLIS 13:10 15:50
TP1863 LISPDL 17:00 18:25
TP1862 PDLLIS 19:20 22:35
TP 892 LISZAG 08:05 12:25

Polazak 27.08.:
TP 893 ZAGLIS 13:10 15:50
TP1863 LISPDL 17:05 18:30
TP1862 PDLLIS 10:45 14:00
TP 892 LISZAG 08:05 12:25

Državljani RH mogu ući u Portugal bez ograničenja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Portugal informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije TAP Air Portugal objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa.
Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.

KORISNE INFORMACIJE

Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španjolskom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean. Ime Portugal, samo po sebi otkriva dijelove rane povijesti ove zemlje – ono potiče od rimskog imena Portus Cale, moguće mješavine grčkog i latinskog imena koje znači “Lijepa luka”. Portugal je postao kraljevina 1139.g., a prvi kralj je bio Afonso I. Portugalski. Portugal je tijekom 15. i 16. stoljeća proširio svoj utjecaj. Slavne osobe tih stoljeća su: Fernando Magellan koji je oplovio svijet, Bartolomeo Diaz koji je dospio do Rta dobre nade i istočnog kraja Afrike, Vasco da Gama i ostali. Krajem 16. stoljeća, Portugal je prvi put u povijesti izgubio nezavisnost, našavši se pod vlašću Španjolske čime je počelo propadanje Portugala kao velesile. Godine 1975. Portugal je dao nezavisnost svojim preostalim kolonijama, a godinu dana kasnije imao je prve slobodne izbore u kojima su pobjedili socijalisti predvođeni Mariom Soaresom koji postaje premijer. Portugal je jedan od osnivača NATO saveza, a od 1986. godine je član Europske unije.

Šifra aranžmana: 12389IA
Minimalni broj putnika: 15
POŠALJITE UPIT