Francuska

Burgundija, dvorci Loire i Pariz 2023.

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Burgundija, dvorci Loire i Pariz 2023.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!
Uključene degustacija vina u Burgundiji i ulaznice u dvorce Chenonceaux, Chambord i Clos Luce!
Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika, Zadra i Pule (isključivo na upit)

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
15.08.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – PARIZ – AUXERRE – DIJON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:00 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Burgundiji. Na putu do Dijona posjetit ćemo očaravajući gradić Auxerre, 4. grad po veličini u Burgundiji, dobro poznat po proizvodnji vina, od kojih se posebno ističe Chablisom. Auxerre je jedan od najstarijih gradova Francuske, a njegovo središte starog grada i danas izgleda kao nekoć i odzvanja duhom prošlih stoljeća. Nastavak putovanja prema Dijonu, glavnom gradu regije. Grad u općoj kulturi najviše poznat po senfu, jedan je od doista najljepših gradova Francuske. Nekoć su moćni burgundski vojvode vladali iz Dijona dobrim dijelom zapadne Europe, pa se Dijon u 14. i 15. st. može smatrati jednim od najvažnijih gradova Europe tog vremena, a zahvaljujući očuvanosti svoje povijesne jezgre Dijon se nalazi i na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO. Po dolasku razgled povijesnog središta grada i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: DIJON: izlet ROUTE DES GRANDS CRUS I BEAUNE
Doručak. Danas odlazimo na izlet po jednoj od najpoznatijih francuskih vinskih cesta: Route des Grands Crus pripada slavnim francuskim vinskim cestama, a zbog svoje slikovitosti i upečatljivosti ta vinska cesta uvrštena je i na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Put nas vodi kroz najprestižnije burgundske vinograde i kraj 38 vinogradarskih sela između Dijona i Beuanea. Zaustavit ćemo se na ruti kraj dvorca Clos Vougeot na degustaciji vina (uključeno u cijenu aranžmana). Na kraju ceste i svog puta kroz slavne francuske vinograde, dolazimo do grada Beaunea. Jedan od najpoznatijih gradova Burgundije, Beaune je sigurno jedan od najslikovitijih, a posebnu pozornost privlači njegova poznata vijećnica čiji se raznobojni crjepovi na krovu uočavaju i prije ulaska u grad. Šetnja središtem grada, slobodno vrijeme za osobne programe i povratak u Dijon. Noćenje.

3. dan: DIJON – BOURGES – TOURS
Doručak. Odlazak iz Dijona i Burgundije prema Toursu i regiji Doline Loire, od pamtivijeka vrlo bogatoj i vrlo plodnoj regiji u čijim čarima su uvijek vrlo rado uživali francuski arhitekti i nekolicina privilegiranih. Na putu do Toursa posjetit ćemo Bourges, skriveni arhitektonski dragulj, sjedište vojvoda od Berryja. Gradićem dominira, vidljva već izdaleka, nesumnjivo jedna od najljepših gotičkih građevina u Europi: katedrala sv. Etiennea. Uz veličanstvenu katedralu, pozornost svakako zaslužuju gradske renesansne kuće u ulici Rue Bourbonnoux, odnosno gotička palača Palais Jacques Coeur. Poslije šetnje šarmantnim Bourgesom nastavljamo putovanje prema Toursu: živahan sveučilišni grad koji u svom središtu skriva brojne zanimljive spomenike kao što su katedrala sv. Gatiena, bazilika sv. Martina ili Hotel Gouin. Srednjovjekovni dio grada smješten oko trga Plumereau ogledni je primjer gotičke arhitekture. Šetnja povijesnim središtem, slobodno vrijeme i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: TOURS – DVORCI LOIRE: CHENONCEAUX, CLOS LUCE I CHAMBORD – PARIZ
Doručak. Odlazimo iz hotela i provodimo dan u istraživanju nekih od najpoznatijih dvoraca regije. Prvo ćemo posjetiti Chenonceaux, vjerojatno najelegantiji od svih, poznat po lukovima na kojima stoji u rijeci Cher. Nakon Versaillesa riječ je o najposjećenijem dvorcu Francuske. Profinjen i elegantan, dvorac ima bogatu prošlost: bio je omiljeni dvorac slavne Katarine Medici. Povijest tog romantičnog dvorca obilježile su žene, a više o tome doznat ćete na licu mjesta (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Potom nastavljamo prema Clos Luce, omiljenom ljetnikovcu francuskih kraljeva i mjestu u kojem je zadnje godine života proveo slavni renesansni „uomo universale“, Leonardo da Vinci. Za kraj posjećujemo dvorac Chambord, dvorac koji nalikuje na tvrđavu, s nevjerojatnih 440 soba i 70 stubišta, u čijoj je izgradnji sudjelovao i Leonardo da Vinci. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema Parizu, dolazak u hotel i smještaj. Noćenje.

5. dan: PARIZ – ZAGREB
Doručak. Odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju i odjava iz soba. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti u Parizu, šetnju četvrtima Montmartre ili Quartier Latin, posjet nekom od brojnih slavnih muzeja ili vožnju brodom po Seini, odnosno uspon na Eiffelov toranj. Transfer iz hotela prema zračnoj luci u 15:00 sati, prijava na let za Zagreb na liniji OU471 u 18:30 sati, planirani dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

Predviđeni hoteli:
Dijon: Ibis Dijon Centre Gare 3*, ili sl. 
Tours: Kyriad Tours Sud 3*, ili sl.
Pariz: Ibis La Defense 3*, ili sl.

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
15.08.23
19.08.23
5 dana
Zagreb
1.020,64 EUR (7.690 kn)
980,82 EUR (7.390 kn)
Da

POPUSTI

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu od 2 eur po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • četiri noćenja s doručkom u hotelima 3* u Dijonu, Toursu i Parizu u dvokrevetnim sobama
 • degustaciju vina u Burgundiji
 • ulaznice u dvorce Chenonceaux, Chambord i Clos Luce
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • boravišnu pristojbu od 2 EUR po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu navedeni kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.490 kn (197,75 EUR), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu – 1.490 kn (197,75 EUR) (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika po osobi od 380 kn  (50,43 EUR) (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

USLUGA

noćenje s doručkom

NAPOMENE

Informacije o letu:
Croatia Airlines

OU 470 ZAGREB 09:00 PARIZ 11:05
OU 471 PARIZ 18:30 ZAGREB 20:15

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Francusku.
Propusnicu o provedenom cijepljenju nije više potrebno predočiti pri ulasku u kafiće, restorane, muzeje… Nošenje maske obvezno je u javnom prijevozu (autobus, metro), kao i u vlakovima i zrakoplovima.

Ulazak u Francusku Republiku – COVID putovnica
Državljani Republike Hrvatske, i svi putnici stariji od 12 godina koji iz Republike Hrvatske putuju u Francusku Republiku, a koji su cijepljeni jednim od cjepiva protiv virusa COVID-19 koje je odobrila Europska agencija za lijekove (Agence européenne du médicament, EMA – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson) mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde o cijepljenju, tzv.
COVID – putovnice koja sadrži digitalni kod o provedenom cijepljenju.
COVID – putovnica valjana je:
– 9 mjeseci nakon primitka obje doze cjepiva Pfizer, Moderna, AstraZeneca Johnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje dodatnom dozom cjepiva
– 4 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19, te nakon preboljenja primile prvu doze cjepiva Pfizer, Moderna, AstraZeneca, nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom
– 4 mjeseca za osobe koje su cijepljene jednom dozom te nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
– 4 mjeseca za osobe koje su cijepljene s dvije doze cjepiva, te su nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
– 2 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19, te su nakon toga primile jednu dozu cjepiva Johnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom.
– potvrda o preboljenju COVID-19, koja je starija od 11 dana, a nije starija od 6 mjeseci

Državljani Republike Hrvatske, i svi putnici stariji od 12 godina koji iz Republike Hrvatske putuju u Francusku Republiku, a koji nisu cijepljeni i nemaju potvrdu o preboljenju COVID-19 (starija od 11 dana, a ne stariju od 6 mjeseci), obvezni su pri ulasku u Francusku Republiku predočiti negativan rezultat PCR testiranja, ne stariji od 72 sata ili antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Nošenje zaštitnih maski u cjelokupnom javnom gradskom i međugradskom prijevozu ostaje preporuka, a ne više obaveza.

Svatko tko ulazi u Francusku zrakoplovom dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Francusku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Trokrevetne sobe za odrasle na ovom programu nisu moguće.
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France. Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. vrhpariz@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak.
Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France.
Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. conspari@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

KORISNE INFORMACIJE

Francuska Republika je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda i jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija. Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Šifra aranžmana: 54859IA
Minimalni broj putnika: 15
POŠALJITE UPIT