Japan

Japan – 10 dana

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Japan – 10 dana

Tokyo – Kawaguchi – Fuji - Hakone – Toyohashi – Kyoto – Osaka - Nara
Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni svi izleti i ulaznice po programu te 6 ručkova i 7 večera!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
25.05.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan, 25.05.2023.: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways za Dohu u 10:40 sati. Dolazak u Dohu u 17:00 sati.

2. dan, 26.05.2023.: DOHA – NARITA – TOKYO
Nastavak putovanja na liniji Qatar Airways za Naritu u 01:55 sati. Noćni let s obrocima na letu. Dolazak u zračnu luku Narita International predviđen je u 18:35 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak u hotel, Tokyo Prince 4* ili sličan. Noćenje.

3. dan, 27.05.2023.: TOKYO – KAWAGUCHI
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na Tsukiji tržnicu. Svojedobno je to bila jedna od najvećih i najprometnijih tržnica na svijetu, svaki dan je privlačila tisuće posjetitelja koji su dolazili vidjeti ranojutarnje aukcije tune i pregledavati štandove sa širokom ponudom morskih plodova i proizvoda. Danas je to kompleks mješovite namjene s trgovinama, restoranima i drugim sadržajima. Nastavljamo prema četvrti Asakusa, u kojoj se nalazi jedan od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa (po želji doplata za ulaznicu ako želite ući), poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećena je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Ručak. Posjetitelji Asakuse također mogu sudjelovati u tradicionalnim aktivnostima poput nošenja yukate (ležernog ljetnog kimona) ili se okušati u kaligrafiji odnosno drugim tradicionalnim umjetnostima. Posjetit ćemo i Tembo deck (ulaznica u cijeni), s prekrasnom panoramom na grad s najvišeg tornja u Japanu – Tokyo Skytree, visok 634 metara. Transfer prema Kawaguchi. Po dolasku smještaj u hotel  Fujisan Garden 4*, ili sličnom. Večera. Noćenje.

4. dan, 28.05.2023.: KAWAGUCHI – FUJI – HAKONE – TOYOHASHI
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do 5.postaje planine Fuji na 2300 metara nadmorske visine odakle se pruža zadivljujući pogled na područje od pet jezera Fuji, što je već sama atrakcija sama po sebi. Uživajte u pogledu! Nakon planine spuštamo se na vožnjom brodom (u cijeni) po jezeru Ashi koji se nalazi u Hakoneu, ljetovalištu u planinama predjela Panagawa. Jezero se nalazi u krateru vulkana i okruženo je slikovitim planinama, što ga čini popularnim turističkim odredištem. Potom ćemo iskustiti vožnju žičarom Hakone, koja nudi posjetiteljima priliku da vide neke od najljepših krajolika u području Hakone, uključujući pogled na planinu Fuji za vedrog dana. Pauza za ručak. Nastavljamo prema Toyohashi, gradu poznatom po tekstilu. Smještaj u hotel  Loisir Toyohashi 4*, ili sličnom. Danas ćemo saznati što je to yukata večera, poznata i kao yukata party, događaj na kojem se gosti pozivaju da nose yukate i sudjeluju u tradicionalnim japanskim aktivnostima, poput kaligrafije, ceremonije čaja ili aranžiranja cvijeća. Ti se događaji često održavaju u ryokanima ili drugom tradicionalnom japanskom smještaju, a mogu uključivati i bankete u japanskom stilu ili druga kulinarska iskustva. Večera i yukata u cijeni aranžmana. Noćenje.

5. dan, 29.05.2023: TOYOHASHI – KYOTO – OSAKA
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Kyotu, gradu u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Mi ćemo posjetitI budistički hram Kiyomizudera (u cijeni) koji se nalazi u istočnom dijelu Kyota u Japanu. Radi se o jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada poznatoj i po svojoj prekrasnoj arhitekturi i panoramskom pogledu na grad. Hram je osnovan u 8. stoljeću i posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Uz glavnu dvoranu, hram Kiyomizudera također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vodopad Otowa-no-taki, gdje posjetitelji mogu piti svetu vodu, i svetište Jishu koje je posvećeno bogu ljubavi. Hram se nalazi u okrugu Higashiyama, području Kyota poznatom po tradicionalnim drvenim machiya kućama i uskim ulicama. Ručak. Posjet i svetištu Fushimi Inari koje se nalazi u okrugu Fushimi. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Kyotu, a poznata je po tisućama narančastih torii vrata koja vode na planinu. Svetište je posvećeno Inariju, šintoističkom bogu plodnosti, poljoprivrede i blagostanja. Vjeruje se da je Inari odgovoran za obilje usjeva, a svetište je popularno mjesto na kojem se farmeri i poslovni ljudi mole za uspjeh svojih akcija. Nastavljamo prema Osaki. Smještaj u hotel Monterey La Seour 4*, ili sl. Večera. Noćenje.

6. dan, 30.05.2023.: OSAKA – NARA – OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Naru. Posjet Todaiji hramu poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Dvorana hrama najveća je drvena građevina na svijetu i nacionalno je blago Japana (ulaznica u cijeni). Odlazak prema Nara parku, domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Ručak. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Posjet svetištu Kaisha Shrine (ulaznica u cijeni), poznatom po svojim prekrasnim svjetiljkama. Na povratku prema hotelu posjet Shinseikai, retro području u središtu južne Osake, poznatom po uličici Janjan Yokocho i ogromnom znaku svjetiljke u obliku ribe. Večera. Noćenje.

7. dan, 31.05.2023.: OSAKA
Doručak. Odlazak na Kuromon tržnicu, poznatoj po svježim morskim plodovima, ribi, mesu i drugim proizvodima te je popularno odredište i za turiste i za lokalno stanovništvo a proteže se na 600 metara. Pravo vrijeme da kušate sashimi i sushi! Nakon degustacije posjet Osaka dvorcu (ulaznica u cijeni), koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Glavna kula dvorca, visoka pet katova, okružena je kamenim zidovima i opkopima, a pristupa joj se kroz niz vrata i mostova. Toranj sadrži niz izložaka koji pričaju priču o povijesti dvorca i životu Toyotomija Hideyoshija. Osim glavne kule, dvorac Osaka također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vrata Otemon, glavni ulaz u dvorac i palaču Hommaru, manju palaču koja se koristila za službene ceremonije. Dvorac je okružen prekrasnim vrtovima koji su posebno lijepi u proljeće kada cvjetaju trešnje. Nakon obilaska dvorca ručak i slobodno vrijeme u Shinsaibashi i Dotonbori, ulicama poznatima po restoranima i trgovinama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan, 01.06.2023.: OSAKA – TOKYO
Doručak. Odjava iz hotela i transfer do stanice vlaka. Slijedi vožnja vlakom do Tokyja koja traje tri sata. Slijedi posjet okrugu Shinjuku, poznatom po zgradi tzv. Vlade Tokyja/gradske uprave, kompleksu od dva nebodera. Ručak. Slobodno vrijeme u četvrti Kabuhicho, mogućnost šetnje velikim parkom/vrtom Shinjuku Gyoen, a možete se uputiti ako želite i u povijesni muzej Shinjuku. Odlazak u hotel Tokyo Prince 4*, ili sličan. Večera. Noćenje.

9. dan, 02.06.2023.: TOKYO – NARITA ZRAČNA LUKA
Doručak. Proći ćemo kroz najprometniji kvart Shibuya, najveći u Tokyju, a koji s Yokohamom, Kawasakijem, Chibom i Saitamom čini područje preko 35 milijuna stanovnika. U 30 minuta svakoga dana kroz istoimeno raskrižje Shibuya prođe više od 40 000 ljudi. Kvart koji nikad ne spava poznat je i po brončanom psu pod imenom Hachiko, koji je na ovom mjestu čekao svog vlasnika 10 godina i što je znak simbola odanosti u Japanu. Nastavljamo prema Shibuya Scramble trgu, na kojem se nalazi novi neboder s prekrasnim pogledom na grad. Posjetit ćemo i Odaibu, umjetni otok koji se nalazi u zaljevu Tokyo. Slobodno vrijeme. Večera. Odlazak u zračnu luku Narita International, prijava na let za Dohu u 22:30 sati.

10. dan, 03.06.2023.: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu u 04:25. Prijava na let za Zagreb u 08.30. Dolazak u Zagreb u 13:25

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
25.05.23
03.06.23
10 dana
Zagreb
3.318,07 EUR (25.000,00 kn)
Da

POPUSTI

Popusti:

· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

CIJENA UKLJUČUJE

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Narita International (Tokyo) – Doha – Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu 4* prema programu
 • 6 ručkova i 7 večera po programu
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • napojnice za vodiča i vozača
 • Tokyo Sky Tree (Tembo deck), vožnja brodom po jezeru Ashi, vožnja žičarom Hakone u jednom smjeru, Kiyomizudera hram, dvorana Todaiji hrama, Kaisha Shrine, Osaka dvorac
 • vožnja vlakom na relaciji Osaka – Tokyo
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 756,52 EUR (5.700 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu 756,52 EUR (5.700 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
QR 216 25MAY ZAG 10:40 DOH 17:00
QR 806 26MAY DOH 01:55 NRT  18:35
QR 807 02JUN NRT 22:30 DOH  04:25+1
QR 217 03JUN DOH 08:30 ZAG 13:25

Hrvatski državljani pri ulasku u Japan moraju predočiti potvrdu o cijepljenju s tri (3) doze jednog od cjepiva potvrđenog od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) ili negativan test na COVID-19 napravljen unutar 72 prije početka putovanja. Također, ne podliježu obvezi karantene ili samoizolacije osim u slučaju da imaju vidljive simptome COVID-a.

Priznaju se potvrde o primljene tri (3) doze cjepiva koja su izdala nadležna japanska ili tijela drugih država uključujući i EU COVID potvrda (preporuka je da potvrda bude ispisana). Potvrde o cijepljenju ili testiranju trebaju biti na engleskom ili japanskom jeziku, a priznaju se i potvrde na drugim jezicima uz pravovaljani prijevod.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Japan  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Tokyo.
NADLEŽNI DKP RH: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu Telefon: 0081 3 5469 3014 Fax: 0081 3 5469 3015
Adresa: 3-3-10 Hiroo Shibuya-ku, Tokyo 150-0012 JAPAN Email: tokyo@mvep.hr, Web: https://mvep.gov.hr/jp

KORISNE INFORMACIJE

JAPAN
Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokio, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.

Japan od 11. listopada 2022. ponovno omogućava ulazak i kretanje po državi bez posebnih ograničenja vezanih uz pandemiju koronavirusa. Ulazak je dozvoljen za sve kategorije putnika (kratkoročan i dugoročan boravak). Opća zabrana prelaska državne granice je ukinuta i ponovno je uveden bezvizni režim za hrvatske državljane (kao i državljane svih država članica EU i niza drugih država s kojima je takav režim postojao prije pandemije).

Hrvatski državljani pri ulasku u Japan moraju predočiti potvrdu o cijepljenju s tri (3) doze jednog od cjepiva potvrđenog od Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) ili negativan test na COVID-19 napravljen unutar 72 prije početka putovanja. Također, ne podliježu obvezi karantene ili samoizolacije osim u slučaju da imaju vidljive simptome COVID-a.

Priznaju se potvrde o primljene tri (3) doze cjepiva koja su izdala nadležna japanska ili tijela drugih država uključujući i EU COVID potvrda (preporuka je da potvrda bude ispisana). Potvrde o cijepljenju ili testiranju trebaju biti na engleskom ili japanskom jeziku, a priznaju se i potvrde na drugim jezicima uz pravovaljani prijevod.

Šifra aranžmana: 23074IA
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT