Jordan

Jordan – 6 dana

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Jordan – 6 dana

Jordan putovanje – Jerash – Mrtvo more – Betanija – Mt. Nebo – Madaba – Kerak – Petar – Wadi Rm – Aqaba

POŠALJITE UPIT

PROGRAM

1.dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji TK1056 kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.00 sati. Dolazak u Istanbul u 00.10 sati.

2.dan, Istanbul – Amman – Jerash – Mrtvo more

Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 02.20 sati. Dolazak u Amman u 03.40 sati, obavljanje carinskih formalnosti. Prijevoz do hotela, smještaj u sobe i noćenje. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Slijedi vožnja do Mrtvog mora, najniže točke na Zemlji. Mogućnost kupanja i mazanja blatom.. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan, Mrtvo more – Betanija – Planina Nebo – Madaba – Kerak – Petra

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Betanije, mjesta Isusova krštenja na rijeci Jordan. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Nastavak vožnje do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se nalazi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje (560 n.e.). Slijedi razgled jedne od najvećih križarskih utvrda, utvrde Kerak, sagrađene na uzvisini 900 m od strane križara 1142. godine. Križari su pred Arapima u ovoj utvrdi odoljevali preko 100 godina, no ipak su na koncu svladani… Slijedi šetnja zavojitim tunelima, skrivenim tamnicama i tajnim prolazima. Nakon razgleda utvrde, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, Petra – Aqaba (Crveno more)

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan, Aqaba –  pustinja Wadi Rum – Aqaba

Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. Uživanje u tihom i golemom području, najviše povezanom sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu. Večera te slobodno do transfera prema zračnoj luci.

6.dan, Aqaba – Zagreb

Polijetanje zrakoplova TK819 za Istanbul u 03.30 sati, s dolaskom u Istanbul u 07.20 sati. Nastavak leta TK 1053 za Zagreb u 08.20 sati uz dolazak u Zagreb u 08.30 sati.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM

POPUSTI

First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.

Popusti:

 • Treći ležaj: na upit

OBAVEZNA DOPLATA

 • obavezna doplata za zrakoplovne takse i naknade:  2290 kn (303,94 eur) – promjenjive su do puta

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage 30 kg + ručna prtljaga),
 • smještaj u hotelima 4* na bazi 5 noćenja, 4 doručka, 4 večere,
 • prijevoz i razgledi udobnim klimatiziranim autobusom,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju,
 • vožnja džipovima u Wadi Rumu,
 • hrvatski pratitelj i lokalni vodič na hrvatskom jeziku,
 • viza,
 • te organizacija putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • zrakoplovne pristojbe 2290 kn (303,94 eur),
 • napojnice vozaču,
 • vodiču i ostalom osoblju ukupno cc 30 usd na licu mjesta,
 • izlaznu taksu 15 usd,
 • putno osiguranje

DOPLATA

 • Doplata za jednokrevetnu sobu:   1390 kn (184,48 eur)

USLUGA

prema programu

VIZA NAPOMENA

Viza: Jordanska viza je potrebna i dobiva se po dolasku u zemlju te je uračunata u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici.

NAPOMENE

Covid uvjeti:

Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html
Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.

 

Viza: Jordanska viza je potrebna i dobiva se po dolasku u zemlju te je uračunata u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici.

Šifra aranžmana: 85859AR
Minimalni broj putnika: 15
POŠALJITE UPIT