Jordan - Izrael

Jordan i Izrael, 9 dana

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Jordan i Izrael, 9 dana

Jordan i Izrael putovanje – upoznajte Svetu zemlju
Vrijednost više: sve ulaznice uključene u cijenu, hoteli 4* s polupansionom, izvrsni vodiči na hrvatskom jeziku


POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
23.04.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji kompanije Turkish Airlines TK1056 za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.00 sati. Dolazak u Istanbul u 00.10 sati.

2. dan,  ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN

Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 02.20 sati, s dolaskom u 03.40 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela.  Smještaj u sobe i odmor. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Povratak u Amman. Večera i noćenje u hotelu.

3. dan, AMMAN – MADABA – PLANINA NEBO – KERAK – PETRA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se vidi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje iz 560 n.e.. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Slijedi vožnja do Keraka, utvrđenog grada, kojim dominira djelomično obnovljena križarska utvrda. Nakon razgledavanja utvrde i podzemnih hodnika, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan, PETRA – AQABA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca, a danas je najveća znamenitost Jordana pod zaštitom UNESCO-a, te je proglašena i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi te smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5. dan, AQABA – WADI RUM – AQABA

Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. To je tiho i golemo područje, najviše povezano sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Aqabu, slobodno vrijeme. Večera i noćenje.

6. dan, AQABA – MASADA – MRTVO MORE – BETLEHEM

Nakon doručka odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema graničnom prijelazu, te ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Usputno zaustavljanje uz obalu Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Kraće slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Po dolasku panoramski razgled Betlehema, Isusovog rodnog mjesta, koje je ujedno i rodno mjesto kralja Davida. Razgled crkve Rođenja i Pastirskog polja, mjesta gdje su, prema vjerovanju, Božji anđeli objavili pastirima rođenje izraelskog Kralja i Spasitelja.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan, BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM

Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

8. dan, BETLEHEM – TEL AVIV – JAFFA

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak do memorijala žrtvama holokausta Yad Vashema u novom dijelu Jeruzalema. Nastavak putovanja prema Tel Avivu koji nosi ime Bijeli grad i dio je UNESCO-ve kulturne baštine. Panoramski razgled Tel Aviva: Rabinov Trg, četvrt Neve Tzedek i pješačka zona Nahalat Benyamin s mnoštvom zlatarnica, galerija, trgovina rukotvorinama, osebujnih kafića i restorana, a sve vrvi zabavom i uličnim sviračima što stvara jedinstveni ugođaj i sliku ovog grada. Nastavak do obližnjeg starog dijela Jaffe uz razgled Tornja sa satom,  crkva sv. Petra, spektakularan pogled na Tel Aviv, mnoštvo muzeja, galerija, kafića, trgovina rukotvorina,… U večernjim satima slijedi prijevoz do zračne luke.

9. dan, TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 01.00 sati na liniji TK791. Dolazak u Istanbul u 04.20 sati. Nastavak leta za Zagreb u 08.15 sati na liniji TK 1053, te dolazak u zagrebačku zračnu luku u 08.25 sati.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
23.04.23
01.05.23
9 dana
Zagreb
1.352,45 EUR (10.190 kn)
1.325,90 EUR (9.990 kn)
1.299,36 EUR (9.790 kn)
-

POPUSTI

Ultra first minute i First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta!

Popusti:

 • Treći ležaj: za odrasle nema popusta,
 • za djecu do 12g. popust na upit

OBAVEZNA DOPLATA

 • Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 2.290 kn (303,94 EUR)
 • obavezna doplata na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče, vozače i ostalo osoblje 50 USD, te za izlaznu taksu u Jordanu 15 USD,
 • obavezno zdravstveno osiguranje koje pokriva liječenje od covida

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Tel Aviv-Istanbul-Zagreb (uključen 1 komad prtljage max 30 kg i ručna prtljaga),
 • 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Ammanu, Petri, Aqabi i Betlehemu,
 • 6 večera u hotelima,
 • sve prijevoze i razglede prema programu,
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu,
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • jordansku vizu,
 • jamčevinu i trošak organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • obaveznu doplatu u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn  (303,94 eur) i obavezno zdravstevno osiguranje koje pokriva liječenje od covida;
 • doplatu po želji za jednokrevetnu sobu 1.990 kn (264,12 eur),
 • doplata po želji za paket putnog osiguranja,
 • obavezna doplata na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče, vozače i ostalo osoblje 50 USD, te za izlaznu taksu u Jordanu 15 USD.

DOPLATA

 • Doplata za jednokrevetnu sobu:  1.990 kn (264,12 EUR)

 

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Informacije o letovima, prijevoznik Turkish airlines:

TK1056 ZAGIST 2000 0010
TK 814 ISTAMM 0220 0340

TK 791 TLVIST 0100 0420
TK1053 ISTZAG 0815 0825

Viza: Za Izrael ne treba viza, ali je obavezno zdravstveno osiguranje koje pokriva liječenje od Covida.  Potrebna je jordanska viza koja se dobiva po dolasku u zemlju i uračunata je u cijenu programa. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati najmanje 1 potpuno praznu stranicu u putovnici. Također, prije puta putnici moraju ispuniti online QR kod za Jordan na linku: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/

Šifra aranžmana: 90754AR
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT