Meksiko

Meksiko i odmor na plaži

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Meksiko i odmor na plaži

Putovanje Meksiko i odmor na plaži 12 dana avionom 30.10 i 13.11.2024.; 02.01., 25.01.2025.
GARANTIRANI POLASCI
Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključeni izleti i ulaznice po programu, moguća doplata za dva dodatna izleta po želji

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
30.10.24, Zagreb
13.11.24, Zagreb
02.01.25, Zagreb
25.01.25, Zagreb
19.02.25, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines za Istanbul u 19:55 sati. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati sljedeći dan. Satnice leta iskazane su na dnu programa.

2. dan: ISTANBUL – MEXICO CITY
Dolazak u Istanbul malo iza ponoći. Nastavak putovanja na liniji Turkish Airlines TK184 za Mexico city u 02:25 sati. Let Istanbul – Mexico City traje 14 sati. Noćni let s obrocima na letu. Predviđeni dolazak u Mexico city u 8:10 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Doručak u hotelu. Smještaj u hotel moguć tek od 15 sati. Razgled glavnog trga Zocalo, posjet Katedrali (najvećoj na kontinentu) te šetnja kraj Predsjedničke palače u kojoj se nalaze murali Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Posjet Muzeju antropologije koji se nalazi na Aveniji Reforma, a u njemu je najnevjerojatnija arheološka i etnografska baština (ulaznica u cijeni). Predlažemo odlazak na večeru. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MEXICO CITY – XOCHIMILCO, COYOACAN I CASA AZUL, doručak i ručak (izlet traje 8 sati)
Doručak. Vožnja autobusom do Xochimilca, čiji naziv u prijevodu znači „polje cvijeća“ i skup je kanala koji postoje još od vremena prije dolaska Španjolaca. Vožnja brodićem po kanalu. Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak izleta prema Coyoacanu, raskošnoj četvrti koja još uvijek čuva kolonijalnu arhitekturu s kućama obojanim jarkim bojama. Prvo ćemo posjetiti popularni muzej Fride Kahlo (ulaznica u cijeni) gdje ćete moći vidjeti prekrasnu kuću u kojoj je živjela i njene osobne predmete. Slobodno vrijeme možete provesti na trgu Garibaldi, popularnom okupljalištu bendova Mariachi i najboljem mjestu u gradu za čuti ovu vrstu glazbe. Povratak prema hotelu. Noćenje.

4. dan: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – GOSPA OD GUADALUPE – MEXICO CITY, doručak i ručak (izlet traje 10 sati)
Doručak. Ujutro prvo krećemo autobusom do 42 km udaljenog Teotihuacana, što u prijevodu znači mjesto na kojem ljudi postaju bogovi. Ovaj lokalitet je jedan od najznačajnijih u Americi zbog monumentalne arhitekture i snažnog vjerskog i političkog utjecaja koji je imao nad drugim gradovima. Mi ćemo posjetiti piramide Sunca i Mjeseca te prošetati Avenijom smrti. Nakon pauze za ručak (u cijeni aranžmana) degustacija tekile te odlazak u poznato svetište Gospe od Guadalupe. Ova bazilika je druga najposjećenija bazilika nakon Sv.Petra u Vatikanu i najznačajnije svetište Mexica. Šetnja svetištem i slobodno vrijeme za razgled bazilike. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: MEXICO CITY – MERIDA – CELESTUN FLAMINGO I KROKODILI,  (izlet traje 8 sati)
Bez doručka. Odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Meridu. Let traje cca 2 sata. Po dolasku u Meridu uputit ćemo se prema Celestun rezervatu, ukrcati se na brod i kroz 90 minuta vožnje uživati u pogledu na predivne flamingose. Vidjet ćemo i krokodile, proći kraj tunela mangrova, nakon čega se možete i okupati. Slobodno vrijeme u Celestunu za opuštanje i uživanje na plaži. Odlazak u hotel u Meridi. Smještaj. Noćenje.

6. dan: MERIDA – IZAMAL – CENOTE SAAMAL – VALLADOLID, doručak i ručak, (izlet traje 9 sati)
Doručak. Polazak prema čarobnom gradu: Izamal, ili pueblo magico, što je posebna oznaka koju je meksička vlada dala ovom gradu zbog bogate tradicije. Poznat kao „brdski grad“ jer u svojoj urbanoj zoni ima nekoliko arheoloških ostataka koji se nalaze na padinama brda. Tijekom šetnje proći ćemo kraj samostana Sv.Antonija i Kinich Kakmo piramide. Prije španjolske okupacije, Izamal je vjerojatno bio jedan od najvećih gradskih centara Maya u sjevernom dijelu Yucatana. Na putu prema Valladolidu, ručak (u cijeni aranžmana) u staroj meksičkoj haciendi: Hacienda Selva Maya. Nakon ručka kupanje u jednom od najljepših tzv. podzemnih bazena (cenota) na Yucatanu. Nastavljamo prema hotelu u Valladolidu, smještaj. Slobodno vrijeme u šarmantnom gradu, u kojem nema Ubera niti hotelskih lanaca. Umjesto toga pronaći ćete trgovine, ulične prodavače i restorane koji uglavnom služe lokalnom stanovništvu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: VALLADOLID – CHICHEN ITZA – PLAYA DE CARMEN, doručak i ručak (izlet traje 8 sati)
Doručak. Odlazak prema Chichen Itzi i posjet lokalitetu koji se smatra jednim od novih 7 svjetskih čuda: na ovom mjestu koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom prošetat ćemo i uz vodstvo samih Maya (lokalni vodiči su starosjedioci) vidjeti: Dvorac ili piramida Kukulcan, gdje se svake godine tijekom proljetnog ekvinocija pojavljuje „pernata zmija“, igralište na kojem su se igrale društvene igre, opservatorij, Hram ratnika i još mnogo toga. Ulaznica u cijeni. Ručak (u cijeni). Slobodno vrijeme te odlazak prema Playi del Carmen. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: PLAYA DE CARMEN
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži, šetnju Cancunom ili odmor u hotelu. Noćenje.

9. dan: PLAYA DE CARMEN – fakultativno odlazak na izlet TULUM I CENOTE CASA TORTUGA s ručkom
Doručak. Po želji odlazak na izlet (9:00-17:00) Tulum i Cenote Casa Tortuga, doplata za izlet pri rezervaciji aranžmana. Tulum je još jedan od lokaliteta starih Maya, udaljen 90 minuta vožnje od Cancuna. Njegova ljepota je u njegovom položaju – na samoj obali mora. Prošetat ćemo ovim nekadašnjim gradom koji je služio i kao jedna od najznačajnijih mayanskih luka, i s njegovih zidina napraviti neke od najljepših fotografija. Ručak (u cijeni izleta). Nakon ručka, uživat ćemo u bistrim vodama Cenota Tortuga. Dva sata vođena tura u 4 različite „cenote“: Wisho, Bell, Tres Zapotes i Jaguar Cenote. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: PLAYA DE CARMEN – fakultativno odlazak na izlet ISLA MUJERES s ručkom
Doručak. Po želji odlazak na izlet (08:00-18:00), doplata za izlet pri rezervaciji aranžmana. Odlazak brodom do otoka Isla Mujeres iz marine Cancun. Na putu do tamo napravit ćemo stanku za snorkling na El Farito Coral grebenu. Za ljubitelje plaže, možete uživati u beach klubu i kupanje. Ručak (u cijeni izleta) u Isla Mujers Beach Clubu. Nakon ručka, slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Doplata na licu mjesta 20 USD po osobi za pristanišnu pristojbu. Povratak katamaranom u marinu Cancun. Transfer do hotela. Noćenje.

11. dan: PLAYA DE CARMEN – ZRAČNA LUKA
Povratak 09.11.2024. i 12.01.2025.:
 Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro. Prijava na let Turkish Airlines TK189 u 14:30 za Istanbul. Let iz Cancuna do Istanbula traje oko 12 sati.

Povratak 23.11.2024. i 04.02.2025.: Doručak u obliku paketa. Prijava na let Turkish Airlines TK189 u 09:50 za Istanbul. Let iz Cancuna do Istanbula traje oko 12 sati.

12. dan: ISTANBUL – ZAGREB
10.11.2024. i 13.01.2025.
 dolazak u zračnu luku Istanbul u 10:35 sati. Prijava na let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 19:05 sati po lokalnom vremenu. U cijeni ranžmana na ovom datumu, organiziran transfer autobusom do centra Istanbula i natrag, kako bi iskoristili vrijeme za ručak u Istanbulu i shopping.

24.11.2024. i 05.02.2025.: Dolazak u zračnu luku Istanbul u 05:45 sati. Prijava na let za Zagreb u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb u 08:25 sati po lokalnom vremenu.

Predviđeni hoteli:
Mexico City: NH Collection Mexico City Centro Historico 4*
Merida: NH Collection Merida Paseo Montejo 4*
Valladolid: Hotel Real Hispano 4*/5*

Playa de Carmen: HM Playa de Carmen 4*

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
30.10.24
10.11.24
12 dana
Zagreb
2.650,00 EUR
2.590,00 EUR
Da
13.11.24
24.11.24
12 dana
Zagreb
2.700,00 EUR
Da
02.01.25
13.01.25
12 dana
Zagreb
2.700,00 EUR
2.650,00 EUR
Da
25.01.25
05.02.25
12 dana
Zagreb
2.790,00 EUR
2.740,00 EUR
Da
19.02.25
02.03.25
12 dana
Zagreb
2.790,00 EUR
2.740,00 EUR
Da

POPUSTI

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

Popusti:

 •  dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni, sobe sa odvojenim krevetima na upit

OBAVEZNA DOPLATA

 • obavezna doplata na licu mjesta 50 USD po osobi za napojnice vozačima i lokalnim vodičima
 • visitor tax, po osobi (iznad 4 godine starosti) 14 EUR, on line plaćanje VISITAX system, točna obavijest u završnom pismu

CIJENA UKLJUČUJE

 • zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Istanbul – Meksiko City – Cancun – Zagreb, ekonomska klasa (Turkish Airlines)
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Mexico City – Merida, ekonomska klasa, lokalni prijevoznik
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • na domaćem letu uključena samo jedna prtljaga, 15 kg po osobi, sve iznad toga se naplaćuje prema cjeniku zrakoplovne kompanije o čemu ćete biti obaviješteni prije polaska u završnom pismu
 • 9 noćenja prema programu u hotelima 4*/5*, doručak po danima prema programu
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom, 1 prtljaga po osobi do 24 kg + ručna prtljaga
 • razgled Tempo Mayor Mexico City i ulaznica za Muzej antropologije
 • izlet u Xochimilco, ulaznica za muzej Frida Casa Azul i razgled Coyoacan-a, Mexico city
 • izlet i ulaznica u Teotihuacan, posjet Bazilici de Guadalupe, Mexico City
 • izlet do flamingosa i krokodila, Merida
 • posjet gradu Izamal i Cenote Saamal, Valladolid
 • posjet Chichen Itza
 • četiri ručka prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 890 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • obavezna doplata na licu mjesta 50 USD po osobi za napojnice vozačima i lokalnim vodičima
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • visitor tax, po osobi (iznad 4 godine starosti) 14 EUR, on line plaćanje VISITAX system, točna obavijest u završnom pismu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • jednodnevni izlet Tulum i Cenote Casa Tortuga (lokalni vodič, prijevoz, ručak, ulaznice za cenote), po osobi 100 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta
 • jednodnevni izlet katamaranom Isla Mujeres Trimaran (lokalni vodič, prijevoz, ručak), po osobi 110 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta, na ovom izletu se posebno na licu mjesta doplaćuje 20 USD po osobi za pristajanje u Marine Park
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

DOPLATA

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 890 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi

Fakultativna doplata:

 • jednodnevni izlet Tulum i Cenote Casa Tortuga (lokalni vodič, prijevoz, ručak, ulaznice za cenote), po osobi 100 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta
 • jednodnevni izlet katamaranom Isla Mujeres Trimaran (lokalni vodič, prijevoz, ručak), po osobi 110 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta, na ovom izletu se posebno na licu mjesta doplaćuje 20 USD po osobi za pristajanje u Marine Park

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines
30.10.2024.
TK1056  30OCT ZAG 19:55 IST    00:10* sljedeći dan
TK  181  31OCT    IST 02:25 MEX 08:10
TK  189  09NOV   CUN 14:30 IST 10:35* sljedeći dan
TK1053  10NOV  IST  19:00 ZAG  19:05

13.11.2024.
TK1056  13NOV  ZAG 19:55 IST 00:10* sljedeći dan
TK  181  14NOV  IST 02:25 MEX 08:15
TK  189  23NOV   CUN 09:50 IST 05:45* sljedeći dan
TK1053  24NOV  IST 08:15 ZAG  08:25

02.01.2025.
TK1056  02JAN  ZAG 19:55 IST 00:10* sljedeći dan
TK  184  03JAN  IST 02:25 MEX 08:15
TK  184  12JAN  CUN 14:30 IST 10:35* sljedeći dan
TK1053  13JAN  IST  19:00 ZAG 19:05

25.01.2025.
TK1056  25JAN     ZAG 19:55 IST  00:10* sljedeći dan
TK  184  26JAN     IST 02:25  MEX  08:15
TK  190  04FEB     CUN 09:50 IST   05:45* sljedeći dan
TK1053  05FEB     IST 08:15  ZAG  08:25

19.02.2025.
TK1056  19FEB   ZAG 19:55 IST  00:10* sljedeći dan
TK  184  20FEB   IST 02:25 MEX  08:15
TK  190  01MAR  CUN 09:50 IST  05:45* sljedeći dan
TK1053  02MAR  IST 08:15ZAG    08:25

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023./2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

KORISNE INFORMACIJE

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Istanbul i Meksiko nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska Tursku i Meksiko. Međutim, prilikom dolaska u Zračnu luku potrebno je ispuniti obrazac za imigraciju (Forma Migratoria Multiple,FMM) koji je također potrebno predočiti i prilikom odlaska iz Meksika. U slučaju gubitka imigracijskog obrasca, isti se može zamijeniti u Imigracijskom uredu bilo koje međunarodne zračne luke u Meksiku. Trošak zamjene obrasca iznosi oko 600,00 meksičkih pesosa, uplata se vrši u banci, imigracijski službenici ne primaju gotovinu. Službenici za imigraciju u međunarodnoj zračnoj luci mogu zatražiti na uvid vašu povratnu zrakoplovnu kartu, potvrdu o rezerviranom smještaju, dokaz o dostatnim financijskim sredstvima za vrijeme vašeg boravka u Meksiku, dokaz o stalnom zaposlenju (pismo poslodavca na španjolskom jeziku). Imigracijski službenik u zračnoj luci, u slučaju boravka u turističke ili poslovne svrhe, stavit će pečat odobrenja na određeni broj dana – koji može iznositi maksimalno 180 dana.
Za ulazak u Meksiko trenutno se ne zahtijeva cijepljenje ili testiranje na COVID-19.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

KONZULARNA ZAŠTITA: U Mexicu D.F. nalazi se Konzulat Republike Hrvatske. Za konzularnu pomoć nadležno je i Veleposlanstvo RH u Washington DC-u, Sjedinjene Američke Države.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama
(Pokriva Sjedinjene Meksičke Države, Savezne Države Mikronezije i Republike Maršalove Otoke, Palau i Panamu)
Telefon: 001 202 588 5899
Fax: 001 202 588 8937, 588 8936
Adresa: 2343 Massachusetts Ave., NW
Washington DC, 20008-2803
U. S. A.
Email: washington@mvep.hr
Web: https://mvep.gov.hr/us

Šifra aranžmana: 9875IA
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT