Meksiko

Meksiko, Riviera Maya i Yucatan

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Meksiko, Riviera Maya i Yucatan

POŠALJITE UPIT

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20.15 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.30 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Cancun u 02.30 sati na liniji TK182 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima tijekom leta.

2. dan: CANCUN – PLAYA DEL CARMEN (RIVIERA MAYA)

Po dolasku u Cancun u 12.55 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u Playa del Carmen. Slobodno poslijepodne u Playa del Carmen za odmor, uživanje na plaži, programe i aktivnosti u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

3. dan: PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet TULUM – COBA)

Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Tulum i Cobu. Ruševine grada drevnih Maya u pozadini kojih se nalazi tirkizno Karipsko more i čarobna pješčana plaža.. Upravo zahvaljujući nestvarno lijepoj kulisi koju stvara tropska plaža, Tulum je jedna od najpoznatijih meksičkih turističkih atrakcija. Tulum je bio jedan od najpoznatijih mayanskih obalnih gradova. Leži na istočnoj obali poluotoka Yucatan, na 12 metara visokoj litici koja mu je bila prirodna zaštita s jedne strane. S druge je strane grad štitio do 5 metara visok i čak 8 metara širok zid! U vrijeme Maya ovo je bio veliki utvrđeni grad i luka. Izgrađen je oko 1200. godine, u vrijeme kada je mayanska civilizacija počela lagano propadati, a ujedno je i jedan od zadnjih gradova kojeg su Maye izgradile i u kojem su živjele. Ručak (uključen u cijenu). Slobodno vrijeme u Tulumu za uživanje na prekrasnim karipskim plažama. Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul.  Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije. Posjetiti ćemo  malu zajednicu potomaka Maya kako biste doživjeli njihov autentičan život. Povratak u Playa del Carmen. Slobodna večer i noćenje u hotelu.

4. dan: PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet CHICHEN ITZA – CENOTE – VALLADOLID)

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u najpoznatiji mayanski lokalitet Chichen Itzu, uvršten na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Među građevinama u Chichen Itzi dominira visoka piramida posvećena bogu Kukulcanu, što je mayansko ime za božanstvo Quetzalkoaltl koje ima obličje pernate zmije. Koristeći se svojim iznimnim poznavanjem astronomije, drevni Maye sagradili su hram tako da na proljetnu i jesensku ravnodnevicu pri izlasku i zalasku sunca sjena tako pada na sjevernu stranu građevine da se čini kako golema zmija puzi niz stube. Upravo se ova piramida smatra jednim od novih sedam svjetskih čuda. Tu su još i Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu), Hram ratnika, Tron crvenog jaguara i Opservatorij. Zatim ćemo se zaustavit na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se nalaze na cijelom poluotoku Yucatan. Cenotes su prirodni špiljski bazeni nastali propadanjem vapnenca. Nekada su na ovim jezerima Maye pridonosile darove svojim bogovima, a koristile su ih i kao izvore pitke vode. Cenotes se ističu svojom nesvakidašnjom ljepotom te se smatraju jednom od najznačajnijih prirodnih ljepota Yucatana. Po povratku s izleta zaustavit ćemo se radi kraćeg razgleda u gradu Valladolid. Povratak u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme.

5. dan: PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet ISLA MUJERES)

Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak na fakultativni izlet Isla Mujeres. Krećemo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se ukrcati na katamaran te zaploviti prema otoku Isla Mujeres odnosno u prijevodu Otoku žena. Otok je udaljen od obale Yucatana otprilike 13 kilometara i posvećen je mayanskoj boginji rađanja Ixchel te je dom jedne od najljepših plaža na svijetu. Provest ćemo dan uživajući na prekrasnim karipskim plažama obljubljenima nevjerojatnim tirkiznim nijansama, u hladu kokosovih palmi, ispijanjem koktela ili pak ronjenjem i otkrivanjem živopisnog tropskog podmorja. U pauzama od kupanja predlažemo obilazak šarenih uličica ovog predivnog otoka s mnoštvom autentičnih trgovina, suvenirnica, barova i restorana. Inače na otoku je zabranjen sav promet, a obići ga možete i električnim golf vozilima. U poslijepodnevnim satima povratak u Playa del Carmen. Slobodna večer. Noćenje u hotelu.

6. dan: PLAYA DEL CARMEN

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

7. dan: PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet ISLA HOLBOX & ISLA DE LA PASION)

Nakon doručka predlažemo izlet na otok Holbox. Transfer do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na brod za otok Isla de la Pasión koji predstavlja uistinu pravi netaknuti tropski raj, pješčane plaže s kokosovim palmama i različite vrste ptica. Potom nastavljamo 15-minutnu plovidbu brodom do otoka Holbox.

Smjestivši se tik uz sjevernu obalu poluotoka Yucatan, Isla Holbox otočni je raj koji definitivno morate posjetiti. Bez automobila, bez asfaltiranih cesta, s kilometrima netaknutih, divljih plaža – ovo je mjesto idealno za bijeg od moderne svakodnevnice. Isla Holbox još uvijek odolijeva masovnom turizmu s nerazvijenom turističkom infrastrukturom, ali na otoku ćete pronaći pitoreskni gradić s restoranima, hotelima za svačiji džep i svime što vam je dovoljno za neopterećeno uživanje na odmoru. Isla Holbox ima sjajnu, opuštenu atmosferu. Uz prekrasne plaže i veličanstveno sunce, njegove svjetlucave karipske vode također su dom nevjerojatnom podmorskom životu, a i na površini jednako je divno. Otok je poznat po uličnoj umjetnosti kao i po brojnim fantastičnim lokalnim restoranima koji poslužuju ukusnu meksičku hranu. Sve u svemu, ovo je zaista odredište iz snova! Slobodno vrijeme. Povratak u Playa del Carrmen u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

8. dan: PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet TEMATSKI PARK XCARET)

Doručak. Danas predlažemo posjet jedinstvenom tematskom ekološko-arheološkom parku Xcaret koji se nalazi 10-ak kilometara od Playa del Carmen, a koji je pun raznovrsnih aktivnosti. Na primjer, možete plivati u različitim rijekama, uživati u obroku uz plažu ili se približiti raznim životinjama i insektima. Posebno impresivan dio parka je Paviljon Leptira, koji je dom nebrojenih količina tih prelijepih bića koji lete svuda oko vas. Na kraju dana po zalasku sunca, u Xcaretu se odvija nevjerojatna izvedba s otprilike 300 izvođača koja priča priču o meksičkoj i mayanskoj povijesti, te je nikako ne smijete propustiti! Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – ISTANBUL

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 13.50 sati na liniji TK184 (Turkish Airlines). Let s obrocima za vrijeme leta.

10. dan: ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul predviđen je u 9.45 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 18.15 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.20 sati po hrvatskom vremenu.

PREDVIĐENII HOTEL U PLAYA DEL CARMEN:

HM Playa del Carmen 4* ili sličan

Adresa: Avenida Constituyentes 180, 77720 Playa del Carmen, Q.R., Meksiko

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak

POPUSTI

First Minute popust 500 kn/66,36 EUR za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

OBAVEZNA DOPLATA

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.990 kn/396,84 EUR

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cancun – Zagreb
 • smještaj u hotelu 4* u Playa del Carmen na osnovu 7 noćenja s doručkom
 • grupne transfere prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja 

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.990 kn/396,84 EUR
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putna osiguranja

DOPLATA

Doplata za jednokrevetnu sobu:

 • 08.08.2022.: 3.790 kn/503,02 EUR
 • 17.10.2022.: 2.990 kn/396,84 EUR
 • 17.01.2023.: 4.990 kn/662,29 EUR
 • 16.02.2023.: 5.690 kn/755,19 EUR

Fakultativni izleti:

 • Tulum i Coba: 660 kn/87,59 EUR
 • Chichen Itza i Cenote s ručkom: 990 kn/131,39 EUR
 • Isla Mujeres s ručkom: 990 kn/131,39 EUR
 • Isla Holbox & Isla de la Pasion: 750 kn/99,54 EUR

Minimum prijavljenih za realizaciju izleta: 10

Informativna cijena ulaznica za tematske ekološko-zabavne parkove – Playa del Carmen:

Xcaret: cca 115 USD (odrasli), cca 60 USD (djeca 5 – 11 god.)

Xel-Ha: cca 100 USD (odrasli), cca 50 USD (djeca 5 – 11 god.)

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

COVID-19 NAPOMENA:

Prilikom ulaska u Meksiko nije potrebno raditi test na koronavirus niti imati potvrdu o cijepljenju protiv virusa SARS-CoV-2.

Važne napomene

– Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

– Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Meksiko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

KORISNE INFORMACIJE

MEKSIKO
Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države

Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu

Površina: 1.972.550 km2

Broj stanovnika: oko 112.322.000

Glavni grad: Ciudad de México

Jezik: španjolski

Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,1 kn; 1 EUR = cca 24 MXN

Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.

Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.
Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.

Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, A1 i Telemach partneri

Pozivni broj zemlje: +52

Korisna web stranica: www.visitmexico.com

Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

Šifra aranžmana: 98754PL
Minimalni broj putnika: 10
POŠALJITE UPIT