Italija

Milano Nova godina

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Milano Nova godina

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
30.12.24, Zagreb, Karlovac, Rijeka

PROGRAM

Predviđeni hotel: B&B Hotel Milano Sesto Marelli
Odličan noviji hotel koji se nalazi jako blizu stanice podzemne željeznice koji vam omogućava dolazak na centralni milanski trg Duomo za 20-ak minuta vožnje (oko 8 km od strogog centra grada).

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – BERGAMO – MILANO, 30.12.2024., ponedjeljak
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s Ka Petrol 5:40) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Bergama. Po dolasku u Bergamo odlazimo uspinjačom (u cijeni aranžmana) u srednjovjekovni gornji grad Bergamo Alto na vrhu brežuljka.  Šetnja šarmantnim uskim uličicama i malim trgovima do glavnog trga Piazza Vecchia, a potom do manjeg trga Piazza del Duomo kojeg okružuje bazilika Santa Maria Maggiore, krstionica i kapela Colleoni. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Predlažemo posjet zvoniku Il Campanone s kojeg se pruža panoramski pogled na regiju, a na putu do vrha pronaći ćete najveće zvono u Lombardiji, koje i dalje svake večeri simbolično zvoni 100 puta u sjećanje na vrijeme dominacije Venecije kada su se u 22.00h zatvarala gradska vrata. Povratak uspinjačom do autobusa i nastavak vožnje prema Milanu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: MILANO, 31.12.2024., utorak
Doručak. Odlazak u centar grada javnim gradskim prijevozom. U šetnju krećemo od milanske katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom (posjet katedrali uz doplatu, prijava i uplata prilikom rezervacije u agenciji). Mnogi su čuli za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama u koju možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća u svijetu. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Predlažemo ručak u četvrti Brera ili pak šetnju do šarmantne četvrti Navigli.  Povratak u hotel. Noćenje. Doček Nove godine ovisi isključivo o gradskim vlastima i u trenutku objave programa nije poznat program za posjetitelje kao niti radno vrijeme katedrale.

3. dan: MILANO – PADOVA – RIJEKA/ZAGREB, 01.01.2025., srijeda
Kasniji doručak. U 10 sati krećemo prema 250 km udaljenoj Padovi. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi – Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici (ako ulaz bude moguć!). Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga „caffe bez vrata“ jer do Prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada, pogled na katedralu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
30.12.24
01.01.25
3 dana
Zagreb, Karlovac, Rijeka
215,00 EUR
200,00 EUR
Da

POPUSTI

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni.

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu u iznosu od 3-4 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Milanu u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • karta za uspinjaču u Bergamu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 3-4 eur po osobi po noćenju (u završnom pismu bit će objavljen točan iznos boravišne pristojbe)
 • najam uređaja sa slušalicama za razgled grada – 3 eur po osobi po danu (doplata na licu mjesta)
 • ulaznica za Duomo di Milano uključuje rezervaciju termina, posjet katedrali, muzeju katedrale i panoramskoj terasi stepenicama – 25 EUR po osobi, 15 EUR djeca 6-10,99 godina, besplatno za djecu do 5,99 godina (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 75 EUR obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – preporuka prosječnog iznosa napojnice 10 EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

DOPLATA

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 75 EUR obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi

Fakultativni izleti:

 • ulaznica za Duomo di Milano uključuje rezervaciju termina, posjet katedrali, muzeju katedrale i panoramskoj terasi stepenicama – 25 EUR po osobi, 15 EUR djeca 6-10,99 godina, besplatno za djecu do 5,99 godina (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana)

Doplate

· za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj. 3,4         20 EUR
– 2 red – sj. 5,6,7,8   20 EUR
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 65 EUR, nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.
Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:40 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald’s strana) u 7:30 sati.

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

KORISNE INFORMACIJE

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu.
Telefon: 0039 02 805 1772
Fax: konz. odjel 00 39 02 805 2827
Adresa: Piazzale Luigi Cadorna 15/1,
20123 Milano
ITALIJA
Email: milano@mvep.hr
Uredovno vrijeme Konzulata:
• ponedjeljak – petak 09:00 – 17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog ureda za stranke (prije dolaska molimo prethodno ugovoriti termin preko telefona ili putem emaila )
• ponedjeljak – petak 10:00 – 13:00
Dežurni mobitel za hrvatske državljane ( za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 34 0479 1918

Šifra aranžmana: 15214IA
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT