Island

Island, 5 dana

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Island, 5 dana

INSPIRIRAJTE SE ZEMLJOM LEDENJAKA I VUKLANA TE KRAJOLICIMA GDJE DOMINIRAJU GEJZIRI, LAVA I VODOPADI. VELIČANSTVENA OBALA, ZALJEVI I FJORDOVI OTVARAJU SPEKTAKULARNE VIDIKE KOJE TREBATE OVJEKOVJEČITI I PRETVORITI U TRAJNE USPOMENE. OTKRIJTE ZANIMLJIV I DINAMIČAN REYKJAVIK, OKUPAJTE SE U JEDNOM OD STOTINU KUPALIŠTA S GEOTERMALNOM TOPLOM VODOM NA OTVORENOM. ISLAND JE SVE ŠTO MOŽETE ZAMISLITI, PREPUN KONTRASTA, VELIČANSTVEN I ROMANTIČAN!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
09.05.24, Zagreb

PROGRAM

1.dan: ZAGREB – KEFLAVIK – REYKJAVIK (city tour)

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polaska zrakoplova i let prema Keflaviku, glavnoj zračnoj luci na Islandu. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak na razgleda Reykjavika. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, Perlana (ulaz na panoramsku terasu), parka kraj muzeja skulptura Asmundur Svensson i Narodnog muzeja. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

2.dan: REYKJAVIK ( PROMATRANJE KITOVA – BLUE LAGOON)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe ili fakultativni izleti. Prijepodne mogućnost odlaska na promatranje kitova uz doplatu. Istražite kitove Reykjavíka pod izvrsnim vodstvom vodiča na brodu i naučite sve o tim nevjerojatnim životinjama. Zaljev Faxafloi ujedno je i pun ptica, koje se aktivno hrane obiljem ribe u zaljevu. Veličanstveni krajolici okružuju ovo područje i dodaju jedinstveni kontrast ogromnom oceanu, gdje se spektakularni pogledi na horizontu nikako ne smiju propustiti. Poslijepodne slobodno ili (doplata) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 °C – jedinstveni doživljaj koji se smatra iskustvom koje ne smijete propustiti! Plava laguna je toliko popularna da ako ne rezervirate ulaz mjesecima unaprijed, ostat ćete ispred vrata i ostati zakinuti za pravo zadovoljstvo za um i tijelo. Noćenje.

3.dan: REYKJAVIK (GOLDEN TRIANGLE): þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT – HVERAþERDI)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. „Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island….” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka koji je zaštićen UNESCO-m, a gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir po kojemu su gejziri uopće dobili ime, a koji danas više nije aktivan te gejzir Strokkur koji erumpira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Na povratku s izleta za kraj stajemo u Skalholtu, mjestu gdje je 1056.g. osnovana prva biskupija na Islandu. Noćenje.

4.dan: REYKJAVIK (SOUTHERN ADVENTURE : WATTERFALL SELJALANDSFOSS – WATERFALL SKOGAFOSS – VIK – GLACIER SOLHEIMAJOKULL)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. U blizini je i slap Skogafoss, ništa manje atraktivan i dojmljiv. Posjetit ćemo i atraktivnu plažu Reynisfjaru. Pauza u gradiću Vik – najjuženijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, prošetat ćemo što je najbliže moguće do Solheimajokulla, dijela poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

5.dan: REYJKAVIK – FLY OVER ICELAND – KEFLAVIK – ZAGREB

Doručak. Nakon dorčluka odlazak na atraktciju Fly over Iceland ( uključena ulaznica i transfer) gdje se koristi najsuvremenija tehnologija kao bismo vam pružili osjećal leta. Uživat ćete ispred ekrana od 20 metara dok vas film vodi na uzbudljivo putovanje Islandom. Specijalni efekti, uključujući vjetar, maglu i mirise, kombiniraju se s kretanjem u vožnji kako bi stvorili nezaboravno iskustvo ( za ulazak u Fly Over Iceland djeca moraju biti visoka najmanje 100 cm i biti u pratnji odrasle osobe ili staratelja. Organizirani prijevoz do zračne luke Keflavik i let do Zagreba.

HOTEL MULI 3*

First minute cijena: 1.160,00 €

Redovna cijena: 1.260,00 €

Pravo mjesto za boravak u Reykjavíku, gdje se udobnost susreće s vrijednošću i praktičnošću, hotel Múli je hotel s tri zvjezdice koji ima 56 soba, sve opremljene vlastitom kupaonicom, hotel je vrlo pristupačan (također za osobe u invalidskim kolicima), lako ga je pronaći i samoprijava je jednostavna, brza i praktična (bit ćete u svojoj sobi za nekoliko minuta) nema reda, nema čekanja, nema putovnice.

FOSSHOTEL REYKJAVIK 4*

First minute cijena: 1.290,00 €

Redovna cijena: 1.390,00 €

Fosshotel Reykjavík, najveći hotel na Islandu, ističe se u poslovnoj četvrti Reykjavíka, samo nekoliko minuta hoda od glavne trgovačke zone. Njegov povoljan položaj čini ga izvrsnom bazom za savršen odmor u gradu Reykjavik. Ovdje, iz srca grada, možete lako istražiti veličanstvenu arhitekturu Reykjavíka, zadivljujuću povijest, živahne tržnice i bogatu kulturu – idealno polazište za doživljaj najboljeg od svega što grad ima za ponuditi.

Ugodan pogled na grad i more u ovom elegantnom 16-katnom hotelu smještenom u blizini kuće Höfði i glavne trgovačke zone. To omogućuje izvrstan pristup fantastičnoj trgovini dostupnoj u Reykjaviku, dok je također blizu luke Reykjavika s dramatičnim pogledom na obalu.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
09.05.24
13.05.24
5 dana
Zagreb
od 1.260 EUR
od 1.160 EUR
Da

POPUSTI

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta.

Popusti: 

 • djeca od 2 – 12 godina 20% popusta na trećem pomoćnom ležaju

CIJENA UKLJUČUJE

 • zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu
 • zrakoplovne pristojbe
 • jedan komad predane prtljage težine do 20 kg i 8 kg ručne prtljage
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* ili 4* u dvokrevetnim sobama
 • razgled Reykjavika autobusom po dolasku
 • ulaznicu za Perlan panoramsku terasu
 • transfer do hotela na dolasku
 • ulaznicu i transfer za atrakciju FLY OVER ICELAND
 • povratni transfer hotel – zračna luka Keflavik
 • voditelja  putovanja te troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu – Hotel Muli 3*: 410,00 €
 • doplata za jednokrevetnu sobu – Fosshotel Reykjavik 4*: 515,00 €

FAKULTATIVNI IZLETI (prilikom rezervacije aranžmana):

 • cjelodnevni izlet „Zlatni trokut” 60€
 • poludnevni izlet u Plavu lagunu 140€
 • cjelodnevni izlet „Južna avantura” 75€
 • poludnevni izlet „Promatranje kitova“ s uključenim transferom 140€

Cijene dodatnih usluga za djecu do 12 godina: izlet u Plavu Lagunu 40 €, izlet Zlatni trokut  45 €, izlet Južna avantura 58 € i promatranje kitova 115 €.

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

Red letenja:

09.05.2024 ZAG-KEF 13:30-16:00 (lokalno)

13.05.2024 KEF-ZAG 14:40-21:10 (lokalno) 

NAPOMENE: Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu¬bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa. 

VIZA

Državljanima Hrvatske za putovanje na Island nije potrebna viza. Državljani Hrvatske mogu ulaziti na područje Islanda s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom.

Covid-19 uvjeti:

Na Islandu su ukinute sve restriktivne mjere uvedene radi spriječavanja širenja COVID 19, uključjući i mjere na granici. Za dodatne informacije i upute za vrijeme boravka na Islandu preporučuje se pratiti www.government.is i https://www.covid.is/english

KORISNE INFORMACIJE

 • površina Islanda obuhvaća 103 000 km²
 • morska obala dugačka je 4988 km; većina stanovništva naseljena je uz obalu
 • glavni i najveći grad je Reykjavík; u Reykjaviku i okolnim područjima na jugozapadu zemlje živi više od 2/3 stanovništva, a na Islandu živi oko 380.000 stanovnika
 • vulkanski je i geološki aktivan
 • unutrašnjost se sastoji od visoravni koju karakteriziraju polja pijeska i lave, planine i ledenjaci, ali mnoge ledenjačke rijeke teku prema moru kroz nizine
 • grije ga Golfska struja i ima umjerenu klimu, unatoč velikoj geografskoj širini izvan Arktičkog kruga. Njegova velika širina i utjecaj na more održavaju ljeta svježima, ali najveći dio arhipelaga ima polarnu klimu
 • valuta je islandska kruna
 • Island je republika, a predsjednik se bira svake četiri godine
 • službeni jezik je islandski
Šifra aranžmana: 9869IB
Minimalni broj putnika: 90
POŠALJITE UPIT