Makedonija - Albanija - Crna Gora

Makedonija, Albanija i Crna Gora deluxe, autobusom

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Makedonija, Albanija i Crna Gora deluxe, autobusom

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
10.04.23, Zagreb
27.05.23, Zagreb
22.06.23, Zagreb
10.08.23, Zagreb
28.10.23, Zagreb

PROGRAM

Predviđeni hoteli:

Skopje: Ibis Hotel 4*, na glavnom gradskom trgu

Ohrid: Hotel International 4*

Tirana: VH Premier AS Tirana Hotel & Meeting Centre 4* (polupansion)

Budva: Hotel Butua Residence 4*, strogi centar Budve

1. dan: ZAGREB – SKOPJE 830 km
Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. S obzirom da je hotel u strogom centru mogućnost izbora mjesta za okrepu i večeru je široka. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: SKOPJE – OHRID 171 km
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, odlazak u razgled Skoplja: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin hamam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel. Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata). Noćenje.

3. dan: OHRID – razgled i sv. Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)… Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod). Vožnja do manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda, smještene iznad njegove grobnice. Slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: OHRID – TIRANA 180 km
Doručak. Vožnja prema Tirani, glavnom gradu Albanije. Nakon dolaska razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg – glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: HOTEL – KRUJE – BUDVA 200 km
Nakon doručka i odjave iz hotela polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: BUDVA – KOTOR – ZAGREB 706 km
Raniji doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište… Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za okrjepu. Nešto prije podneva krećemo prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima, do ponoći.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
10.04.23
15.04.23
6 dana
Zagreb
343,75 EUR ( 2.590 kn)
317,21 EUR (2.390 kn)
Da
27.05.23
01.06.23
6 dana
Zagreb
343,75 EUR (2.590 kn)
317,21 EUR (2.390 kn)
Da
22.06.23
27.06.23
6 dana
Zagreb
383,57 EUR (2.890 kn)
357,02 EUR (2.690 kn)
Da
10.08.23
15.08.23
6 dana
Zagreb
383,57 EUR (2.890 kn)
357,02 EUR (2.690 kn)
Da
28.10.23
02.11.23
6 dana
Zagreb
317,21 EUR (2.390 kn)
290,66 EUR (2.190 kn)
Da

POPUSTI

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:

 • dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • trokrevetne sobe u Skopju nisu moguće, ali možete bez doplate spavati u jednokrevetnoj sobi, dok u drugim hotelima koristite trokrevetnu sobu,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%.

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • jedno noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
 • lokalnog vodiča u Ohridu na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča u Kotoru na hrvatskom jeziku
 • dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
 • jedan polupansion (doručak i večera) u Tirani ili Draču u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama
 • jedno noćenje s doručkom u Budvi ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama
 • razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 5,5-7 EUR po osobi za svih 5 noćenja (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu)
 • večeru uz glazbu u Ohridu – 25 EUR po osobi
 • najam broda do sv. Nauma – 20 EUR po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 890 kn (118,12 EUR) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi), doplata za jednokrevetnu sobu na polasku 22.6. i 10.8. iznosi 1.090 kn (144,67 EUR) po osobi
 • razgled katedrale sv. Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti – 3 EUR po osobi
 • napojnicu za vozače i vodiča 2 EUR po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna) za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sj. 3,4 100 kn  (13,27 EUR)
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn  (13,27 EUR)
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (59,72 EUR) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Albanija

Državljani RH mogu ući u Albaniju bez ograničenja.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Albaniju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Crna Gora

Državljani RH mogu ući u Crnu Goru bez ograničenja.
Nošenje zaštitnih maski obvezno je u zatvorenom prostoru na cijelom teritoriji CG, uključujući i djecu stariju od 5 godina.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Crnu Goru informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Sjeverna Makedonija

Državljani RH mogu ući u Makedoniju bez ograničenja.

Epidemiološke mjere na snazi u Sjevernoj Makedoniji:
Potvrda o primitku najmanje dvije doze cjepiva ili Potvrda o preboljenju COVID-19 bolesti unutar 180 dana od dana ozdravljenja potrebna je za sudjelovanje na svim kulturnim i sportskim događanjima te za ulazak u ugostiteljske objekte zatvorenog tipa.

Nošenje zaštitnih maski i dalje je obvezno u javnom prijevozu, a preporuka je nositi masku u slučajevima grupiranja većeg broja osoba u zatvorenim prostorima.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Sjevernu Makedoniju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Državljani RH ne trebaju vizu za Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske možete pronaći u Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji (Skopje) se nalazi na adresi Bukureška 91, 1000 Skopje, Makedonija.
Kontakt podaci: tel. 00 389 2 32 48 170, 00 389 2 32 48 171, fax. 00 389 2 32 46 004, e-mail: croemb.skopje@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Tiganj.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela:od ponedjeljka do četvrtka od 10:00 do 12:00
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 389 2 32 48 175, e–mail: crocons.skopje@mvep.hr.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Albaniji (Tirana) nalazi se na adresi Rruga Gjeneral Nikols, Nd. 10, H.1, kati 7, Shtëpia e Bardhë, Tiranë, Albanija.
Kontakt podaci: tel. 00 355 4 2256 948, 00 355 4 2311 110, 00 355 68 202 5826, fax. 00 355 4 2311 120, e-mail. vrhtirana@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćena veleposlanik: dr.sc. Zlatko Kramarić.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8.30-16,30
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): utorkom i četvrtkom 9.00-12,00
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 355 68 202 5826

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Crnoj Gori (Kotor) se nalazi na adresi Trg od oružja bb, Kotor, Crna Gora.
Kontakt podaci: tel. 00382 32 323 161, 00382 32 323 127 i 00382 32 304 680, fax. 00382 32 323 124, e-mail: kotor@mvep.hr. Generalna konzulica: mr.sc. Jasminka Lončarević.
Radno vrijeme (za stranke): ponedjeljak – petak, 9,00-13,00h
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00382 69 365 860

KORISNE INFORMACIJE

Makedonija, službeno Republika Sjeverna Makedonija (mak. Република Северна Македонија) je država na jugoistoku Europe, a glavni grad joj je Skopje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu te s Republikom Kosovo i sa Srbijom na sjeveru. Zbog spora s Grčkom oko imena u Ujedinjenim narodima i u mnogim službenim dokumentima, u inozemstvu se koristi naziv bivša jugoslavenska Republika Makedonija.

Albanija (albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova) sredozemna je država južne Europe. Graniči s Crnom Gorom na sjeveru, Kosovom na sjeveroistoku, Makedonijom na istoku, Grčkom na jugu, Jadranskim morem na zapadu te Jonskim morem na jugozapadu. Službeno ime glasi Republika Albanija.

Crna Gora je nezavisna i suverena država, republikanskog oblika vladavine. Nositelj suverenosti je građanin koji ima crnogorsko državljanstvo. Glavni grad je Podgorica, a prijestolnica Cetinje.

Šifra aranžmana: 55342IA
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT