Rumunjska

Rumunjska deluxe

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Rumunjska deluxe

TEMIŠVAR – SIBIU – SIGIŠOARA – BRAŠOV – BRAN – MANASTIR SINAJ – SINAIA – PELEŠ i PELIŠOR – BUKUREŠT
Posjet Subotici, NP Đerdap, Srebrnom jezeru i Beogradu

Vrijednost više: uključeni polupansioni u svim hotelima!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
12.08.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – SUBOTICA – TEMIŠVAR 570 km
Polazak autobusom s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 5 sati (peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Subotice, najsjevernijeg grada u Srbiji, u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Ovaj grad tradicionalno je bačko središte većinske mađarske zajednice, a kulturno je i upravno središte Bunjevačkih Hrvata u Vojvodini. Grad se proteže između dvije rijeke – Dunava i Tisa. Izvanredno kulturno nasljeđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i europski šarm osobine su koje čine ovaj grad drugačijim. Subotica je poznata po svojoj opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i kvalitetnim vinima. Šetnja gradom s voditeljem putovanja i razgled glavnih znamenitosti: Gradska kuća, remek-djelo mađarske secesije iz 1912. godine koja dominira gradom s elegantno ukrašenom fasadom i keramikom; Trg slobode; Nacionalno kazalište; neobarokna gradska biblioteka te spomenik caru Nenadu Jovanu, povijesnom utemeljitelju Vojvodine. Posjet gradu završava obilaskom drugog najvećeg trga, Trga sv. Terezije. Na trgu se nalazi barokna katedrala sa zvonicima visokim 64 m, a kraj nje je spomenik žrtvama fašizma koji je najveći spomenik u Subotici. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Nastavak vožnje prema Rumunjskoj i Temišvaru. Temišvar ima preko 330 000 stanovnika i najveće je naselje čitavog Banata. Jedan je od najrazvijenijih i najindustrijaliziranijih gradova u Rumunjskoj. Grad se nekoć zvao mali Beč zbog velikog broja uređenih parkova. Temišvar je grad brojnih raznolikih kultura koji naseljavaju Mađari, Nijemci, Rumunji i drugi. Šetnja gradom s voditeljem putovanja: Saborna crkva, Trg pobjede, Zgrada opere, Nacionalno kazalište, vučica koja doji Romula i Rema, stara gradska vijećnica, bista posljednjeg dačkog kralja Decebala, Trg jedinstva, rimokatolička katedrala, saborna crkva Srpske pravoslavne crkve, Kužni pil, Park ruža. Vožnja do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

2. dan: TEMIŠVAR – SIBIU – SIGIŠOARA – BRAŠOV 490 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Sibiu. Grad se nalazi na rijeci Cibin na sjevernom rubu Južnih Karpata u srednjoj Rumunjskoj, a smješten je na rijeci Tarnava Mare. Jedan je od najvažnijih kulturnih i religijskih centara Rumunjske te je 2007. zajedno s Luxembourgom bio europski glavni grad kulture. Sibiu (Hermannstadt) su 1190. osnovali njemački doseljenici koji su došli u ondašnju Transilvaniju s ciljem razvoja rudarstva, obrta i trgovine. Sibiu je imao prvu školu i ljekarnu u tadašnjoj Kraljevini Ugarskoj koje je uključivalo Transilvaniju. Razgled grada: Piata Mare, Piata Mica – kompleks očuvanih srednjovjekovnih trgova s gradskom vijećnicom; srednjovjekovne gradske zidine s obrambenim tornjevima; Podul Mincinosilor – čuveni most laži. Legenda kaže da će svaki lažljivac koji se usudi zakoračiti na most na licu mjesta umrijeti. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Sigišoari. Sigišoara je po mnogima najljepši grad u Transilvaniji. Povijesno središte grada sa saskom citadelom iz 12. stoljeća je 1999. godine upisano na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer 850 godina povijesti i kulture transilvanijskih Sasa. Grad su osnovali saski rudari u 12. stoljeću pod imenom Schäßburg. Tu je rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Ţepeş poznatiji kao Drakula. Grad je stoljećima bio glavni grad Transilvanije i imao je važnu ulogu kao trgovački grad na granici Srednje Europe. Mnogi umjetnici i majstori iz cijelog Svetog Rimskog Carstva dolazili su na poziv bogatih njemačkih trgovaca i obrtnika kako bi gradili gradske fortifikacije i ukrašavali njegove građevine. Razgled grada: kula sa satom – ulaz u srednjovjekovnu gradsku jezgru u kojoj se nalazi povijesni muzej; Drakulina rodna kuća; Jelenova kuća. Tu su još i kule srednjovjekovnih zidina – nekadašnja sjedišta gradskih cehova: Kula kovača, Kula čizmara, Kula krojača, Biserica Din Deal – tipičan primjer utvrđenih crkvi specifičnih za Transilvaniju. Nastavak putovanja prema Brašovu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: BRAŠOV – BRAN – MANASTIR SINAJ – SINAIA 80 km
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Brašova. Sâm grad Brašov (Kronstadt) sagradili su doseljenici iz Njemačke (Saske) koji su došli u 12. st. na poziv mađarskog kralja da razviju rudarstvo u Transilvaniji. Početkom 13. st. je kralj Andrija II. pozvao Teutonce da sagrade tvrđave u graničnom prostoru mađarskog kraljevstva na Karpatima. Kronstadt je bio najveći njemački grad u Transilvaniji. U Brašovu postoji mnogo građevina koje su sagradili Nijemci koji su živjeli u gradu, brojne su građevine u gotičkom stilu, a postoji i mnogo protestantskih crkava. Razgled glavnih znamenitosti: Biserica Neagra – “Crna crkva”, najveća gotička protestantska crkva između Beča i Istanbula; ulica Sforii – najuža ulica u gradu; Casa Sfatului – gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Kraće slobodno vrijeme. U blizini grada na Karpatima nalazi se dvorac Bran za koji se smatra da je u njemu živio Vlad III. Drakula. To je jedno od najpoznatijih rumunjskih turističkih odredišta. Dvorac su u 13. stoljeću sagradili vitezovi Teutonskog reda. U povijesti je služio u obrani lokalnog stanovništva od upada Avara. Nastavak vožnje prema Sinaii, a prije dolaska ćemo se zaustaviti u manastiru Sinaj. Manastir je osnovao princ Mihai Cantacuzino 1695. godine i nazvao ga po Sinajskoj gori u Egiptu, a kasnije je to ime dobilo i obližnje naselje. Razgled kompleksa. Vožnja do grada Sinaia. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: SINAIA – PELEŠ i PELIŠOR – BUKUREŠT 140 km
Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do bajkovitog dvorca Peleš koji je bio rezidencija rumunjskih vladara. Dvorac je smješten na rubovima Karpata, a jedan je od najljepših rumunjskih dvoraca. Izgrađen je u neorenesansnom stilu, a nalazi se u mjestu Sinaia i samo imanje na kojem se nalazi dvorac naziva se Kraljevski posjed Sinaja. Izgradio ga je kralj Karol I. Dvorac Pelišor dio je kompleksa dvorca Peleš. Slobodno vrijeme za razgled kompleksa. Vožnja prema Bukureštu. Panoramski razgled Bukurešta: zgrada parlamenta koja je iza Pentagona najveća zgrada na svijetu te istodobno i spomenik egu rumunjskog diktatora Nicolae Ceauşescua; Piața Constituției, trga koji povezuje Parlament s Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva, najvećim bulevarom u Europi. Na drugoj strani avenije duge 3 km izaći ćemo na trg Unirii koji je jedan od najzelenijih trgova Bukurešta. Vidjet ćemo Palaču pravde, a idemo i u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog djela – Centru Vechi: Manuc Inn – Curtea Veche, ostaci palače u kojoj je vladao poznati tiranin Vlad Tepeš – crkva navještenja svetog Antuna – rumunjski povijesni muzej – prva banka Rumunjske – najstariji pub/restoran u gradu, slavni Caru cu Bere – crkva Stavropoleos – rumunjska nacionalna banka te ćemo izaći na najveću i najpoznatiju ulicu u Bukureštu, ulicu pobjede – Calea Victoriei. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: BUKUREŠT
Doručak. Nastavljamo s razgledom Bukurešta. Idemo putevima revolucije iz 1989. Prvo idemo na trg Univerziteta (Piaţa Universităţii) gdje je počela pobuna protiv diktatora Ceauşescua – tu se nalazi i rumunjsko sveučilište, nacionalno kazalište te hotel Intercontinental. Proći ćemo pokraj vojnog muzeja te idemo na Trg revolucije. Vidjet ćemo Nacionalni muzej umjetnosti – koncertnu dvoranu Ateneul Român (Ateneum) – spomenik oslobođenja – spomenik Karolu I. – zgrada centralnog komiteta s čijeg je balkona Ceauşescu održao svoj posljednji govor rumunjskom narodu te s čijeg je krova pobjegao helikopterom kada je započela revolucija. Nakon razgleda preporučaujemo odlazak u stari grad i uživanje u Bukureštu. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje i kupnju suvenira. Za ručak preporučujemo da probate sarmale (nešto poput naših sarmi) ili mamagu, jelo od palente sa sirom. U slobodno vrijeme posjetite Nacionalni muzej rumunjske povijesti, u kojem možete saznati sve o bogatoj povijesti i tradiciji tog naroda ili se uputiti u vilu Ceauşescu koja otkriva luksuzan život diktatorske obitelji u kontrastu s oskudnim životom stanovnika. Uživajte u ovom prekrasnom gradu koji nazivaju “Pariz Istoka”. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Večera. Noćenje.

6. dan: BUKUREŠT – NACIONALNI PARK ĐERDAP (DONJI MILANOVAC) – SREBRNO JEZERO 490 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema nacionalnom parku Đerdap, najvećem nacionalnom parku Srbije. Granicu Rumunjske i Srbije prelazimo preko hidroelektrane Đerdap. HE Đerdap najveća je brana na Dunavu. Vožnja kroz nacionalni park do Donjeg Milanovca. Nacionalni park Đerdap nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Srbije, na samoj granici s Rumunjskom. Park se prostire na površini od 63.680 hektara (636,8 km²) i okružuje ga dodatnih 93.968 ha zaštićene površine. Osnovni prirodni fenomen ovog područja je 100 km duga Đerdapska klisura, najduži i najveći klanac u Europi kroz koju protječe rijeka Dunav. Na nekim dijelovima okomite se litice izdižu 300 m iznad razine Dunava, a izmjerena dubina u takozvanim „kotlovima” ide i do 82 metara. Zahvaljujući zaštićenom položaju tzv. „Gvozdena vrata” štite više od 60 šumskih zajednica i šikara. Zaustavljanje i razgled centra za posjetitelje. Pripremite fotoaparate jer vas čekaju nezaboravne fotografije. Nastavak vožnje prema Srebrnom jezeru. S obzirom na svoje porijeklo, svrstava se u skupinu umjetnih akumulacijskih jezera. Srebreno jezero nalazi se u predivnim dijelovima istočne Srbije, gdje je Dunav najširi. Veličinom će vas podsjetiti na more, a pogledi su predivni. Jezero je nazvano po neobičnom srebrnkastom odsjaju vode na suncu. Razina vode u Srebrnom jezeru uvijek je niža od razine vode u Dunavu, zahvaljujući posebnim, snažnim pumpama koje ovu razinu reguliraju i održavaju; zbog toga je voda u Srebrnom jezeru uvijek svježa, a na svom podzemnom putu kroz pješčane dine filtrira se i tako pročišćava. Otuda mogućnost nevjerojatnog odraza na staklenoj površini vode, odraz srebrnih tonova. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: SREBRNO JEZERO – BEOGRAD – ZAGREB 500 km
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Srbiju do Beograda, glavnog i najvećeg grada Srbije s preko 1,6 milijuna stanovnika. Grad leži na ušću Save u Dunav, na granici između Panonske ravnice i Šumadije. Povijesna jezgra grada nalazi se na desnoj obali Save, a Novi Beograd i Zemun na lijevoj. U njemu se križaju putovi između sjevera i juga (srednja Europa–Crno more), istoka i zapada (Dunav–Sava). Po dolasku slijedi panoramski razgled grada: beogradska Arena – Sava Centar – hotel Hyatt – Dedinje – Kuća cvijeća – Marakana – hram sv. Save. Slijedi šetnja središtem grada: Trg Slavija – Terazije – Trg Republike – knez Mihajlova – Narodno kazalište – Saborna crkva. Slobodno vrijeme za individualne programe. Preporučujemo šetnju poznatom ulicom Skadarlija te ručak. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
12.08.23
18.08.23
7 dana
Zagreb
489,75 EUR (3.690 kn)
463,20 EUR (3.490 kn)
Da

POPUSTI

First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.

Popusti:

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu u iznosu od 1-1,5 EUR po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu)

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Temišvaru ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Brašovu ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Sinaii ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Bukureštu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj na Srebrnom jezeru ili okolici u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona (večera i doručak)
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišu pristojbu u iznosu od 1-1,5 EUR po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu)
 • četiri ulaznice prema programu (dvorac Bran – Drakulin dvorac, dvorac Peleš, dvorac Pelišor i manastir Sinaia) – 390 kn (51,76 EUR), djeca do 12 godina 290 kuna (38,49 EUR) po osobi; plaćanje u poslovnici pri rezervaciji aranžmana
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn (171,21 EUR), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča 2 EUR po osobi po danu
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn (171,21 EUR), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

· za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj. 3,4 100 kn (13,27 EUR)
– 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn (13,27 EUR)
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 890 kn (118,12 EUR) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

USLUGA

Polupansion

NAPOMENE

Državljani RH mogu ući u Rumunjsku bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Rumunjsku  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Srbiju i Rumunjsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Rumunjskoj nalazi se u Bukureštu, a Republike Srbije u Beogradu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rumunjskoj (Bukurešt) nalazi se na adresi St.r Dr. Burghelea nr. 1 Sector 2, BUCURESTI, ROMANIA.
Kontakt podaci: tel. 0040 21 3003 655, fax. 0040 21 3130 384, e-mail. croemb.bucharest@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Marija Kapitanović.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:30-12:00.
(zbog mjera suzbijanja koronavirusa, do daljnjega otvoren samo za hitne slučajeve i to uz prethodni telefonski dogovor)
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0040 766 960 590.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji (Beograd) se nalazi na adresi Kneza Miloša 62, 11000 Begrad, Srbija.
Kontakt podaci: tel. 00 381 11 36 79 150, 00 381 36 79 151, fax. 00 381 11 36 10 032, 00 381 36 21 026, e-mail. croebg@mvep.hr.
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00. Opunomoćeni ministar: Maja Bogdan.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Konzularni odjel, se nalazi na adresi Kneza Miloša 82/l kat, 11 000 Beograd, Srbija.
Kontakt podaci: tel. 00 381 11 3679 140, fax. 00 381 11 3613 566, e-mail. crocons.beograd@mvep.hr. Uredovno vrijeme Konzulata: ponedjeljak-petak 8.30 – 16.30, rad sa strankama: od ponedjeljka do petka od 09.00 sati – 13.00 sati Dežurni telefon za hrvatske državljane: (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00381 63 485-757.

KORISNE INFORMACIJE

Rumunjska (România), država u jugoistočnoj Europi; obuhvaća 238 391 km². Na sjeveru (362 km) i jugoistoku (169 km) graniči s Ukrajinom, na istoku s Moldavijom (450 km), na zapadu s Madžarskom (443 km) i Srbijom (531 km), a na jugu s Bugarskom (608 km); na jugoistoku izlazi na Crno more. U središnjem dijelu Rumunjske ističe se planinski pojas Karpata (31% ukupne površine zemlje), mlađe nabrano gorje izdignuto u tercijaru. Protežu se u obliku luka od sjeverne granice zemlje do doline Dunava na jugozapadu i doline Someşa na sjeverozapadu. U reljefu Rumunjske predstavljena su sva tri reljefna oblika: nizine, brijegovi i planine. Na površini od 238.391 kvadratnih km smjestila su se tri značajnija gorska sustava. To su: Karpati, Transilvanske alpe (još se nazivaju i južnim Karpatima) i Bihor. Nizine zauzimaju 33% zemlje, brda i gore do 750 m 37%, a planine 30%. Iz ovoga je vidljiva jednakost u ukupnoj teritorijalnoj obuhvatnosti.
Nizine su gospodarska osnova Rumunjske i najvrijednija su područja Rumunjske. U Rumunjskoj je najvažnija dolina Vlaška. Ona je pravi centar Rumunjske i cijelom se površinom nalazi u Rumunjskoj. Rumunjska je bogata spiljama. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik, iako je u načelu Rumunjska relativno homogena država. Slična je situacija i s vjerskom strukturom. U Rumunjskoj živi 20 121 641 st. prema popisu 2011.. Najgušće je naseljena regija Bukurešt–Ilfov, zatim Potkarpatsko područje Južnih Karpata i sjeverni dio Vlaške nizine te srednja i sjeverna Moldavija uz rijeku Siret, a najslabije viši predjeli Karpata, zapadni panonski te jugoistočni dio Rumunjske u delti Dunava. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije.

Srbija, službeni naziv: Republika Srbija, europska je kontinentalna država smještena u jugoistočnoj Europi. Teritorijem obuhvaća dio Panonske nizine na sjeveru te je djelomice srednjoeuropska država. Duljina granica Srbije je 2.114,2 km. Na sjeveru graniči s Mađarskom, na zapadu s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, na jugozapadu sa Crnom Gorom, na istoku s Rumunjskom i Bugarskom te na jugu s Makedonijom i Kosovom. Zemlja ima nešto više od 7.000.000 stanovnika. Preko teritorija Srbije prelaze sve važnije kopnene prometnice. Kako cestovni tako i željeznički promet iz sjeverne, zapadne i centralne Europe prolazi kroz Srbiju na putu do jugoistoka Europe i jugozapada Azije. Glavni je grad Beograd koji je političko, kulturno, znanstveno i gospodarsko središte Republike Srbije.

Šifra aranžmana: 45722IA
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT