Mađarska

Budimpešta – 3 dana

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Budimpešta – 3 dana

Mogućnost polazaka iz Zagreba, Varaždina i Čakovca!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
08.06.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – BUDIMPEŠTA
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7:00 sati. Vožnja prema Budimpešti u smjeru Varaždina i Čakovca. Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz najavu kod rezervacije putovanja. Slijedi ugodna vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor putem. Vožnja kroz slikovit krajolik mađarskih ravnica iznad područja poznatog jezera Balaton. Po dolasku u Budimpeštu odlazak na Brdo Gellert u s utvrdom – Citadelom (ovisno o građevinskim radovima na utvrdi). Nastavljamo s voditeljem putovanja do bazilike sv. Stjepana, trga Vorosmarty ter te glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, restorana i kafića. Šetnju ćemo završiti pred zgradom Velike gradske tržnice koja nudi velik broj štandova na tri etaže, a i sama je arhitektonska znamenitost u neogotičkom stilu sa šarenim Zsolnay pločicama na krovu koje su napravljene u Pečuhu. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak i vlastite programe. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan: BUDIMPEŠTA
Doručak. Panoramski razgled grada autobusom i pješice uz lokalnog vodiča: Trg velikana – podignut za tisuću godina dolaska Mađara s Milenijskim spomenikom i kipom anđela Gabrijela; avenija Andrassy – najljepša gradska ulica sa sjajnim palačama i Operom; povijesni Budim s kraljevskom palačom, Ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom; mostovi na Dunavu – Most slobode, Elizabetin most, Lančani most. Slobodno vrijeme u gradskom središtu možete iskoristiti za kušanje čuvene doboš torte, koju je izumio poznati mađarski kuhar i vlasnik najpoznatije prodavaonice delikatesa u Budimpešti, Jozef C. Dobos 80-tih godina 19. stoljeća. U čuvenoj slastičarnici Gerbaud caffe na Vorosmarty trgu možete je i probati, ali ćete moći probati i izvrsne gerbaud kocke. Raj za sladokusce! Ako ne volite slatko, ne napustite Budimpeštu ako niste probali tipični street food – langos, prženi kruh u vrućem ulju. Slobodno vrijeme po završetku razgleda u gradskom središtu za šetnju i vlastite programe. Navečer moguć fakultativni odlazak u poznati restoran na večeru uz folklorni program (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BUDIMPEŠTA – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo fakultativnu vožnju brodom po Dunavu, tijekom koje ćete uz čašu pjenušca doživjeti mađarsku prijestolnicu ploveći pored Margaretinog otoka i ispod poznatih mostova s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada (uz doplatu). Imat ćemo prekrasan pogled na brdo Gellert s Citadelom, Budimski dvorac i Ribarsku utvrdu, Matijaševu crkvu. Fascinirat će vas pogled na mađarski Parlament. Ta fascinantna neogotička palača treća je najveća zgrada parlamenta na svijetu, a čak druga u Europi, odmah iza one u Bukureštu. Slobodno vrijeme možete i provesti u gradskom središtu za posjete muzejima, Zoološkom vrtu ili nekoj od poznatih kavana. Odlazak iz Budimpešte u poslijepodnevnim satima.Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Predviđeni hotel: BB hotel Budapest City 3*

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
08.06.23
10.06.23
3 dana
Zagreb
135,00 EUR (1.017,16 kn)
Da

POPUSTI

Popusti:

· 20% popusta za dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem,
· odrasla osoba u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu u Budimpešti u iznosu od 1 EUR (7,53 kn) -2 EUR (15,07 kn) po osobi (točan iznos će biti objavljen u završnom pismu)

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Budimpešti u dvokrevetnim sobama
 • vanjski razgledi prema programu
 • lokalnog vodiča u Budimpešti na hrvatskom jeziku
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u Budimpešti u iznosu od 1 EUR (7,53 kn) -2 EUR (15,07 kn) po osobi (točan iznos će biti objavljen u završnom pismu)
 • vožnju brodom po Dunavu uz čašu šampanjca – 18 EUR (135,60 kn) (uplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • večeru u restoranu uz folklorni program 30 EUR (226 kn) po osobi (uplata na licu mjesta, minimum 15 osoba)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 66 EUR (500 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice EUR (15,07 kn) – 5 EUR (37,67 kn) po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu 66 EUR (500 kn), obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi

Doplate

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

· za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sj. 3,4 15 EUR (113,02 kn)
– 2 red – sj. 5,6,7,8 15 EUR (113,02 kn)
· za dodatno prazno sjedalo u autobusu 46 EUR (346,59 kn) (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

Državljani RH mogu ući u Mađarsku bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Mađarsku  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
– Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Mađarskoj nalazi se u Budimpešti.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj se nalazi na adresi Munkácsy Mihály u. 15., VI. Okrug, Budimpešta, Mađarska.
Kontakt podaci: +36 1 354 1315, fax +36 1 354 1319, e-mail: vrhbp@mvep.hr . Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić.
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0036 30 952 7992.
Konzularni odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Mađarskoj se nalazi na adresi Munkacsy Mihaly utca 15, 1063 Budapest, Hungary. Kontakt podaci: tel. +36 1 269 5657, fax. +36 1 354 1320.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak 10:00-12:00.

KORISNE INFORMACIJE

Mađarska je država u Srednjoj Europi. Na mađarskom jeziku zove se Magyarország. Graniči s Austrijom, Slovačkom, Ukrajinom, Rumunjskom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom. Zajedno s Poljskom, Slovačkom i Češkom čini Višegradsku skupinu ili “Višegradsku četvorku” (V4).

Šifra aranžmana: 98657IA
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT