Italija

Napulj i Capri

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Napulj i Capri

Garantirani polasci.
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade i prtljaga 20kg po putniku!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
28.04.23, Zagreb
26.05.23, Zagreb
23.06.23, Zagreb
22.09.23, Zagreb
06.10.23, Zagreb
20.10.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – NAPULJ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Napulj u 07:05 sati na liniji Rynair. Po dolasku u Napulj u 08:25 ukrcavamo se u autobus i odlazak prema hotelu. Prtljagu ostavljamo u prostoriji hotela za čuvanje prtljage i odlazimo u razgled grada pješice. Kako bi doživjeli taj bučni, kaotični, pun života i nepredvidiv grad velikih kontrasta koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima, istražit ćemo zajedno njegovu povijesnu jezgru koja se cijela nalazi pod zaštitom UNESCO-a: Katedrala Marijina Uznesenja, uvijek živopisni decumanusi Via dei Tribunali i Spaccanapoli s pizzerijama poznatih napuljskih obitelji, barovima, odličnim slastičarnicama, zanimljivim dućanima te nezaobilazna Via dei Presepi. Opustite se na terasi jednog od brojnih barova i uz pravi talijanski espresso ili aperitiv, prepustite se promatranju temperamentnog stila života domaćih u prolazu ili otkrijte zašto je umijeće napuljskih pizza majstora završilo na UNESCO-voj listi nematerijalne baštine. Nakon pauze prošetat ćemo do južnog dijela grada, dijela posvećenog višestoljetnoj kraljevskoj prošlosti tog lučkog talijanskog Novigrada, nekada Neapolis-a: Palazzo Reale, Piazza del Plebiscito, Teatro San Carlo, Galleria Umberto I., Castel Nuovo. Povratak u hotel. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: NAPULJ: fakultativni izlet CAPRI
Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je svojim bajkovitim gradićima i nadnaravnom ljepotom stoljećima na glasu kao rajski otok. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor već starim Rimljanima, bogatim industrijalcima, mnogim povijesnim ličnostima – primjerice Lenjin je upravo na Capriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, a polovicom 20. stoljeća otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi – Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Sonja de Lennart proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim šetnicama kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni “Bagni di Tiberio”. Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev s 327 m nadmorske visine ostavit će vas bez daha! Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, gdje odlazimo na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg s prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Noćenje.
Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

3. dan: NAPULJ: fakultativni izlet POMPEJI – SORRENTO
Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet u Pompeje i Sorrento. Izniman, svjetski poznat arheološki lokalitet Pompeji (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te svjedoče o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu slučajno je otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama unutar lokaliteta. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena i osvježenje. Nastavljamo vožnju prema poluotoku Sorrentu uz prekrasnu panoramu i slikovita mjesta sve do samog centra grada Sorrenta. Sorrento je danas više cijenjen radi svoje spektakularne pozicije na vrhu stijene od tufa nego radi spomenika koje treba vidjeti, stoga je Sorrento zapravo grad koji je u potpunosti posvećen traženju užitaka i neskriveno slavi umjetnost ‘dolce far niente’, što je famozna talijanska fraza koja vjerno dočarava dokolicu. Garantiramo da će vam biti teško izabrati hoćete li najprije u shopping, u bar ili u restoran na uživanje u južnjačkim gastro delicijama! Gastro savjet: isprobajte spaghetti al limone ili gnocchi alla sorrentina. Po dolasku, prošetat ćemo preko Piazze Torquato Tasso pa sve do Ville Comunale, gradskog vrta i vidikovca, smještenog na vrhu litice odakle se pruža najljepša panorama u okolici na plažu s plavom zastavicom ispod litice ali i na cijeli napuljski zaljev, Vezuv… U ljetnim mjesecima moguće je i kupanje na jednoj od plaža uz plaćanje ulaza na licu mjesta. Povratak u Napulj. Noćenje.

4. dan: NAPULJ – ZAGREB
Doručak. Doručak i odjava iz soba, prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji namijenjenoj za čuvanje prtljage. Slobodno jutro za uživanje u bučnom i živahnom Napulju. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih na svijetu. U modernoj pop-kulturi proslavio ga je slavni Maradona, ali i poznata tetralogija Elene Ferrante, „Genijalna prijateljica“. Transfer do zračne luke u Napulju oko 15:00 sati. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u 18:25. Slijetanje u Zagreb planirano u 19:35 sati.


Predviđeni hoteli:

Polazak 28.04.2023., Ibis Style Garibaldi 3* 

Polasci 26.05., 23.06., 22.09.2023.,  Nuovo Rebecchino 3*
Polasci 06.10., 20.10.2023., Palazzo Salgar 4* 

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
28.04.23
01.05.23
4 dana
Zagreb
569,38 EUR (4.290 kn)
Da
26.05.23
29.05.23
4 dana
Zagreb
630,43 EUR (4.749,97 kn)
Da
23.06.23
26.06.23
4 dana
Zagreb
463,20 EUR (3.490 kn)
Da
22.09.23
25.09.22
4 dana
Zagreb
463,20 EUR (3.490 kn)
Da
06.10.23
09.10.23
4 dana
Zagreb
517,62 EUR (3.900 kn)
Da
20.10.23
23.10.23
4 dana
Zagreb
517,62 EUR (3.900 kn)
Da

POPUSTI

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
 • trokrevetne sobe na upit

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu u iznosu od 4 /6 EUR po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb-Napulj-Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Napulju
 • autobusni transfer u dolasku i povratku
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 4 /6 EUR po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • doplatu za fakultativni izlet na Capri – odrasli 590 kn (78,31 EUR) po osobi, djeca do 12 godina starosti 490 kn (65,03 EUR), cijena uključuje povratni brod na liniji Napulj-Capri-Napulj, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja, prijava i plaćanje prilikom rezervacije. Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju ulaznica za vilu San Michele cca 8 eur i žičara na vidikovac Monte Solaro 12 eur. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 osoba
 • doplata za fakultativni izlet u Pompeje i Sorrento – odrasli 590 kn (78,31 EUR), djeca do 12 godina starosti 390 kn (51,76 EUR) po osobi, cijena uključuje prijevoz autobusom, ulaznica za Pompeje, lokalnog vodiča, slušalice za razgled lokaliteta, posjet Sorrentu. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 osoba
 • doplata za jednokrevetnu sobu 28.04.: 1.590 kn (211,03 EUR), 26.05., 23.06., 22.9., doplata 790 kn (104,85 EUR) po osobi, 06.10. i 20.10., doplata 1200 kn (159,27 EUR) po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 EUR po osobi, po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu 28.04.: 1.590 kn (211,03 EUR), 26.05., 23.06., 22.9., doplata 790 kn (104,85 EUR) po osobi, 06.10. i 20.10., doplata 1200 kn (159,27 EUR) po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)

Fakultativne doplate:

 • doplata za fakultativni izlet na Capri – odrasli 590 kn (78,31 EUR) po osobi, djeca do 12 godina starosti 490 kn (65,03 EUR), cijena uključuje povratni brod na liniji Napulj-Capri-Napulj, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja, prijava i plaćanje prilikom rezervacije. Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju ulaznica za vilu San Michele cca 8 eur i žičara na vidikovac Monte Solaro 12 eur. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 osoba
 • doplata za fakultativni izlet u Pompeje i Sorrento – odrasli 590 kn (78,31 EUR), djeca do 12 godina starosti 390 kn (51,76 EUR) po osobi, cijena uključuje prijevoz autobusom, ulaznica za Pompeje, lokalnog vodiča, slušalice za razgled lokaliteta, posjet Sorrentu. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 osoba

USLUGA

Noćenje s doručkom

NAPOMENE

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAG 07:05  NAP 08:25
NAP 18:25  ZAG  19:35

Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja.

Nije obavezno ali nadležna tijela u Italiji preporučuju korištenje kirurških maski tipa FFp2 u javnom prometu i pri društvenim događajima na zatvorenom.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryanair objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

Po rezervaciji putovanja potrebno je dostaviti sljedeće podatke o putniku:
– državljanstvo
– datum i godinu rođenja
– podatke o dokumentu s kojim se putuje: naziv (osobna iskaznica ili putovnica), broj, mjesto izdavanja i datum isteka važenja dokumenta.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Napulju ili Rimu.
Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Napulj) se nalazi na adresi Via Torquatto Tasso 480, 80127 Napoli, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 081 7148 482, fax. 0039 081 7148 482, e-mail napoli@consolatocroazia.it. Počasni konzul: Gianluigi Cimmino.

KORISNE INFORMACIJE

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Šifra aranžmana: 98695IA
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT