Francuska

Normandija, Bretanja i Pariz

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Normandija, Bretanja i Pariz

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita i Dubrovnika, Zadra i Pule (isključivo na upit)
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!
Vrijednost više: uključene ulaznice u Mont Saint Michel i Monetovu kuću u Givernyju!


POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
21.06.23, Zagreb
26.07.23, Zagreb
30.08.23, Zagreb
11.10.23, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – PARIZ – GIVERNY – ROUEN
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Pariz na liniji OU470 u 9:05 sati. Po dolasku u Pariz u 11:05 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Normandiji i gradu Rouenu. Putem prije no što stignemo do Rouena, posjetit ćemo prešarmantnu lokaciju, kuću Claudea Moneta u Givernyju (ulaznica uključena). Slavni slikar tu je živio od 1883. do svoje smrti 1926. godine, a on i njegovi članovi obitelji su upravo u Givernyju i pokopani, a Monetu je taj vrt bio nepresušna inspiracija i mjesto koje je služilo radu i odmoru; u ribnjak u vrtu kojeg je dao izgraditi posadio je lopoče koje je često slikao i po kojima je danas možda i najpoznatiji. Poslije obilaska Fondation Monet nastavljamo putovanje u Rouen, na istočnu granicu Normandije. Svojem položaju na rijeci Seine Rouen duguje povijesni razvoj. Rimljani su već davali značaj ovom dijelu doline Seine, a potom su Vikinzi to samo ojačali čineći svojim dolaskom i ostankom Rouen glavnim gradom regije još od 10. stoljeća. Uz ime Rouena neraskidivo su povezana i imena Vilima Osvajača i Richarda Lavljeg srca, ali i Ivane Orlenanske ili Claude Moneta. Šetnja središtem grada uz najpoznatije gradske lokacije i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kavu, itd. Svakako preporučujemo da kušate poznato piće iz regije, calvados, tzv. vinjak od jabuka. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: ROUEN – ETRETAT – HONFLEUR – DEAUVILLE – SAINT MALO
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje po Normandiji u ovom danu započinjemo odlaskom do obale i kanala La Manchea, do poznatih bijelih stijena u Etretatu, ovjekovječenih na mnogim impresionističkim slikama, opisanih u književnim djelima i doista vrlo fotogeničnih i dojmljivih. Potom se upućujemo prema Honfleuru, gdje je već spomenuti Claude Monet razvio svoj stil. Šarmatno ljetovalište na sjeveru Normandije, Honfleur je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na tzv. „Cvjetnoj obali“ Francuske, mjestašce koje je pravi mali arhitektonski biser. Šetnja četvrti Vieux Bassin i kraće slobodno vrijeme za kavu u živopisnoj luci. Poslije Honfleura ne možemo ne posjetiti obližnji Deauville, još jedno obalno mjesto, poznato po svojoj dugoj promenadi ovjekovječenoj u mnogim filmovima među kojima se izdvaja kultni Lelouchov „Jedan čovjek i jedna žena“. Mjesto je pojam mondenog ljetovališta u koji se od sredine 19.st. slijevaju horde turista sve do danas. Slobodno vrijeme za šetnju Deauvilleom. Nastavljamo putovanje prema Bretanji gdje ćemo posjetiti gradsku jezgru grada Saint Malo. Stari i u 2.sv.ratu gotovo uništen grad, obnovljen je poslije završetka rata i vraćn mu je originalni izgled. Najdojmljiviji dio grada je Ville Close, gradska jezgra s kućama iz 17. i 18.st., kao i šetalište na nasipima. Odlazak prema hotelu na području Saint Maloa, smještaj i noćenje.

3. dan: SAINT MALO – MONT. ST. MICHEL – DINAN – DINARD – SAINT MALO
Doručak. Danas odlazimo do simbola Normandije, ali i jednom od simbola Francuske uopće: posjećujemo glasoviti Mont St. Michel (ulaznica uključena). Uz Eiffelov toranj u Parizu, Mont Saint Michel je najslikaniji i najposjećeniji lokalitet Francuske, samostan smješten na otočiću kojeg oseka pretvara u poluotok, odnosno plima u otok. Samostan je jedna od najznačajnijih vjerskih građevina u Europi, a prva opatija na ovom je mjestu sagrađena nakon što se arkanđeo Mihael ukazao Aubertu, biskupu Avranchesa. Samostan je građen nekoliko stoljeća i mjesto je višestoljetnog hodočašćenja, a nalazi se na granitnoj stijeni visokoj 80-ak metara. Dva engleska katapulta ispred zidina podsjećaju da su ga tijekom Stogodišnjeg rata Englezi bezuspješno pokušali osvojiti. Poslije posjeta Mt.St.Michelu odlazak prema gradiću Dinanu, sigurno jednom od najljepših srednjovjekovnih gradova u Francuskoj, a kažu najljepšem bretonskom gradiću. Najprivlačniji dio Dinana je njegova luka i uz nju smještene stare kamene kuće. Šetnja mjestašcem, kraće slobodno vrijeme. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: SAINT MALO – BAYEUX – PLAŽE ISKRCAVANJA – CAEN – PARIZ
Doručak. Danas napuštamo Bretanju, ali još jedan dan provodimo u Normandiji, čeka nas još nekoliko zanimljivih i poznatih lokaliteta: prvo posjećujemo Bayeux zbog jedne velike atrakcije, a riječ je o muzeju koji u sebi skriva najdužu sačuvanu tapiseriju na svijetu koja prikazuje osvajanje Engleske i bitku kod Hastingsa 1066. g. (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Potom odlazimo na obalu, prema plažama na kojima se iskrcali saveznici glasovitog 6.6.1944. godine. Sa savezničkim iskrcavanjem u Normandiju, tzv. „danom D“, počinje službeni početak kraja Drugog svjetskog rata. Potom se upućujemo prema Caenu, jednom od tri najveća normandijska grada. Caen je poznat po svojim povijesnim građevinama iz razdoblja Vilima Osvajača koji je tu i pokopan, kao i kao poprište velike bitke iz 2.sv. rata u kojoj je grad doživio velika razaranja. Obilazak središta grada gdje se nalazi dvorac Vilima Osvajača, ali i neke druge poznate lokacije. Vrijeme za ručak i nastavak putovanja prema Parizu. Po dolasku u Pariz smještaj u hotel. Mogućnost odlaska javnim gradskim prijevozom do Champs Elysees s voditeljem putovanja. Noćenje.

5. dan: PARIZ – ZAGREB
Doručak. Odlaganje prtljage u za to namijenjenu prostoriju i odjava iz soba. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti u Parizu, šetnju četvrtima Montmartre ili Quartier Latin, posjet nekom od brojnih slavnih muzeja ili vožnju brodom po Seini, odnosno uspon na Eiffelov toranj. Transfer iz hotela prema zračnoj luci u 15:00 sati, prijava na let za Zagreb na liniji OU471 u 18:30 sati, planirani dolazak u Zagreb u 20:20 sati.

Predviđeni hoteli:
Rouen: B&B Hotel Centre Rive Gauche 3* ili sl.
Saint Malo: Ibis Saint-Malo La Madeleine 3* ili sl.
Pariz: Ibis Paris la Defense Esplanade 3*  ili sl.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
21.06.23
25.06.23
5 dana
Zagreb
980,82 EUR (7.390 kn)
954,28 EUR (7.190 kn)
Da
26.07.23
30.07.23
5 dana
Zagreb
967,55 EUR (7.290 kn)
Da
30.08.23
03.09.23
5 dana
Zagreb
967,55 EUR ( 7.290 kn)
941,00 EUR (7.090 kn)
Da
11.10.23
15.10.23
5 dana
Zagreb
967,55 EUR (7.290 kn)
941,00 EUR (7.090 kn)
Da

POPUSTI

First Minute popust vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene.

OBAVEZNA DOPLATA

 • za boravišnu pristojbu od 1,5-2 EUR po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta (točan iznos u završnom pismu prije putovanja, podložno promjeni)

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb
 • uključene zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz prema programu
 • četiri noćenja s doručkom u hotelima 3* u Rouenu, Saint Malo i Parizu u dvokrevetnim sobama
 • ulaznice za Mont St. Michel i kuću Claudea Moneta u Givernyju
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • boravišnu pristojbu od 1,5-2 EUR po osobi po danu, plaćanje na licu mjesta (točan iznos u završnom pismu prije putovanja, podložno promjeni)
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu navedeni kao uključeni
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – na polasku 21.06. 1.590 kn (211,03 EUR), ostali polasci 1.490 kn (197,75 EUR) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za lokalnog vozača i vodiča – preporučeni iznos 2 do 3 EUR po danu po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

DOPLATA

 • doplata za jednokrevetnu sobu – na polasku 21.06. 1.590 kn (211,03 EUR), ostali polasci 1.490 kn (197,75 EUR) (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita i Dubrovnika po osobi od 380 kn (50,43 EUR) (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu).

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Informacije o letu:
Croatia Airlines
OU 470 ZAGREB 09:05 PARIZ 11:05
OU 471 PARIZ 18:30 ZAGREB 20:15

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Trokrevetne sobe za odrasle na ovom programu nisu moguće.
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta  u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Državljani RH mogu ući u Francusku bez ograničenja.

Nošenje zaštitnih maski u cjelokupnom javnom gradskom i međugradskom prijevozu ostaje preporuka.

O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Francusku informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj Republici (Pariz) nalazi se na adresi Square Thiers 7, 75116 Paris, France.
Kontakt podaci: tel. 0033 1 5370 0280, fax. 0033 1 5370 0290, e-mail. vrhpariz@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Filip Vučak.
Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici se nalazi na adresi 7, Square Thiers,75116 Paris, France.
Kontakt podaci: tel. 0033 1 53 70 02 80, fax. 0033 1 5370 8580, e-mail. conspari@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 33 6 71 48 67 03.

KORISNE INFORMACIJE

Francuska Republika je država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda i jedna od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija.Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Šifra aranžmana: 84555IA
Minimalni broj putnika: 15
POŠALJITE UPIT