Italija

Sicilija, autobusom i brodom

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Sicilija, autobusom i brodom

Sicilija 8 dana autobusom i brodom
Vrijednost više: uključene večere u hotelima na Siciliji, mjesni vodiči, svi izleti, degustacija talijanskog sladoleda, ručak na plantaži naranči,degustacija na ribljoj tržnici u Cataniji i dvokrevetne kabine na brodovima!

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
16.11.24, Zagreb, Karlovac Rijeka

PROGRAM

1.dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – CHIANCIANO TERME

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Nastavak puta kroz prve toskanske brežuljke Chiantija prema jugu. Smještaj u hotel u turističkom mjestu Chianciano terme u južnoj Toskani, poznatoj po izvorima termalne vode. Večera. Noćenje.

2.dan CHIANCIANO TERME – NAPULJ – BROD

Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Napulj. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama.  Vožnja prema napuljskoj luci i ukrcaj na brod. Smještaj u u kabine. Odlazak broda u večernjim satima.  Noćenje u kabinama na brodu.

3.dan BROD – PALERMO – CEFALU i DEGUSTACIJA SLADOLEDA – RIVIERA TAORMINA

Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Palerma. Sicilija – magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragovima drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Naše putovanje Sicilijom započinje posjetom gradu Cefalu, jednom od najljepših povijesnih gradića Sicilije, slikovito smještenom između mora i stjenovitog zaleđa uz brdo Rocca Cefalu visoko 268 m. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Katedrala je pod zaštitom Unesca. Na poluotoku su vidljivi ostaci saracenskog dvorca, a gradske znamenitosti uključuju i Osterio Magno, rezidenciju Rogera II, srednjevjekovne palače i stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Ovaj nekadašnji tradicionalni ribarski gradić jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku, i na listi najljepših mjesta Italije! Posjet ovom slikovitom gradiću zaključiti ćemo probom odličnog talijanskog sladoleda (uključena u cijenu). Nastavak putovanja vožnjom uz sjevernu obalu Sicilije blizu Messinskog tjesnaca koji razdvaja otok od kopna. Smještaj u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

4.dan IZLET ETNA, RUČAK NA PLANTAŽI SICILIJANSKIH  NARANČI  I TAORMINA

Doručak. Cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Vožnja autobusom do vulkana Etna – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Posjet plantaži sicilijanskih naranči i lagani ručak s tipičnim lokalnim jelima. (uključen u cijenu). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i stjecištu bogatih i slavnih, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Šetnja slikovitim gradićem: grčko – rimsko kazalište – Piazza Vittorio Emanuele – katedrala – Corso Umberto. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

5.dan IZLET CATANIA, DEGUSTACIJA NA RIBLJOJ TRŽNICI I SIRACUSA

Doručak. Izlet u pratnji mjesnog vodiča.  Zaustavljanje u Cataniji, razgled povijesnog središta i šetnja do trga s katedralom ispred koje je simbol grada slon od lave, a ulica Via Etnea puna je dobrih prilika za kupovinu. Posjet živopisnoj ribljoj tržnici, jednoj od najpoznatijih tržnica Sicilije uz degustaciju tipične sicilijanske hrane (uključena u cijenu). Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji  i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana – gradska vijećnica – katedrala – ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji.  Slobodno vrijeme za šetnju  slikovitom promenadaom za more, u mjestu je i plaža kao i vrlo bogata ugostiteljska ponuda u tradicionalnim gostionicama. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

6.dan RIVIERA TAORMINA – PALERMO  – MONREALE – BROD

Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Palermo. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: : katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Palerma za osobne programe, šetnju ili večeru u nekom od brojnih restorana. Ukrcaj na brod u luci Palerma u večernjim satima. Smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

7.dan BROD – GENOVA – HOTEL

Doručak na brodu (grupni menu). Opuštanje uz plovidbu uzduž talijanske obale i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u luku Genove u večernjim satima. Iskrcaj s broda. Smještaj u hotel u okolici Genove. Noćenje.

8.dan HOTEL – CREMONA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Nastavak putovanja uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Cremonu povijesni grad na obali rijeke Po poznat po majstorima izrade violina Stradivariju, Amatiju, Guarneriju i drugima što je kulturno naslijeđe pod UNESCO zaštitom. Šetnja povijesnom jezgrom do katedrale i krstionice, renesansnih gradskih palača i povijesne jezgre. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i još malo uživanja u tipičnom  ugođaju Italije. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
16.11.24
23.11.24
8 dana
Zagreb, Karlovac Rijeka
945,00 EUR
Da

POPUSTI

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni.

 

OBAVEZNA DOPLATA

 • Boravišna pristojba koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji  (2 – 4 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)

CIJENA UKLJUČUJE

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • prijevoz putničkim brodom na liniji Napulj – Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo – Genova sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera)sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u mjestu Chianciano Terme
 • 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na području Riviere Taormina
 • 1 noćenje s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3 /4* u okolici Genove
 • turističkog voditelja tijekom putovanja
 • gradske vodiče za razglede: Cefalu, izlet Etna, izlet Catania i Siracusa, Monreale i Palermo
 • probu talijanskog sladoleda u Cefalu
 • lagani ručak na plantaži naranči na području Etne (predjela, tjestenina, desert, vino)
 • degustaciju tipične sicilijanske hrane na ribljoj tržnici u Cataniji
 • razglede i izlete prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 255 EUR
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 330 EUR
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 55 EUR
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji  (2 – 4 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike ( cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): katedrala Cefalu 5 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, katedrala u Palermu  ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 4 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR
 • Putno osiguranje

DOPLATA

 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 255 EUR
 • Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 330 EUR
 • Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 55 EUR

Trokrevetne sobe/kabine:

 • Rezervacija trokrevetnih soba/kabina na ovom programu moguća je bez popusta za treću osobu.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 15 EUR / 113,02 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 7 EUR / 52,74 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala, no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

USLUGA

Prema programu

NAPOMENE

Preporuka putovanja:

Ovo putovanje uključuje najvažnije znamenitosti Sicilije, najvećeg otoka Mediterana. Ruta putovanja do Sicilije i natrag povezana je putničkim brodovima koji skraćuju dužinu putovanja kopnom i pružaju priliku za opuštanje na brodu tijekom plovidbe. Program nema dodatnih plaćanja za izlete na licu mjesta, osim kupovine ulaznica za putnike koji žele vidjeti unutrašnjost spomenika ili znamenitosti. Cijena putovanja uključuje dvokrevetne unutarnje kabine i doručak na brodovima, polupansion (doručak i večera) u hotelima na Siciliji, večeru na putu prema Siciliji u hotelu u mjestu Chianciano Terme, sve izlete i mjesne vodiče prilikom razgleda znamenitosti koji omogućuju i tumačenja na samim lokalitetima ili unutar spomenika, gastronomske doživljaje poput probe talijanskog sladoleda,  ručka na plantaži sicilijanskih naranči ili degustacije sicilijanske hrane na ribljoj tržnici u Cataniji.  Boravak na Siciliji je u istom hotelu na Rivieri Taormina s uključenim izletima što omogućuje ležerniji boravak bez potrebe za pakiranjem svaki dan i bez promjene hotela. Program je bez noćnih vožnji autobusom: svaku večer spavate u hotelu ili brodskoj kabini!

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike na kopnu i moru  kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. Kategorizacija hotela je prema loklanim propisima u Italiji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Šifra aranžmana: 1046ML
Minimalni broj putnika: 40
POŠALJITE UPIT