Šri Lanka - Maldivi

Šri Lanka i Maldivi

Garantirani polazak
First minute
Last minute

Šri Lanka i Maldivi

Putovanje Šri Lanka i Maldivi 10 dana avionom 25.10. i 15.11.2024.
GARANTIRANI POLASCI
Vrijednost više: uključene sve ulaznice, svi izleti, zrakoplovne pristojbe, večera na Šri Lanki i polupansion na Maldivima

POŠALJITE UPIT
DATUMI I POLASCI PUTOVANJA:
25.10.24, Zagreb
15.11.24, Zagreb

PROGRAM

1. dan: ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:30 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22:50.

2. dan: DOHA – ZRAČNA LUKA COLOMBO – DAMBULLA
Prijava na let. Nastavak putovanja iz Dohe za Colombo u 01:20. Dolazak u zračnu luku Bandaranaike International Colombo u 09:00 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja prema Dambulli, po dolasku smještaj u hotel. Kasnije popodne posjet najočuvanijem hramu u Dambulli; Dambulla Cave Temple (ulaznica u cijeni). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: DAMBULLA – SIGIRIYA – KANDY
Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen (ulaznica u cijeni) kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic (ulaznica u cijeni). Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hrama u kojem se čuva Budin zub. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: KANDY – NUWARA ELIYA
Doručak. Odjava iz hotela, posjet plantaži čaja. Kasnije odlazak prema stanici, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira na to što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO
Doručak. Polazak prema Colombu. Po dolasku odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranaike Memorial. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: COLOMBO – MALE
Doručak. Odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Male. Polet aviona u 11:00 sati. Dolazak u zračnu luku Male, Maldivi u 12:05. Transfer brodom do hotela cca 45 min. Ručak. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

8. dan: MALDIVI
Doručak. Dan za odmor. All inclusive.

9. dan: MALDIVI – DOHA
Doručak. Ručak. Odjava iz hotela te odlazak oko 14:00 sati transfer brodom prema zračnoj luci Male. Prijava na let u 19:10. Dolazak u Dohu u 22.05.

10. dan DOHA – ZAGREB
Polet aviona za Zagreb u 02:30 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 06:35 sati.

Predviđeni hoteli:
Amaya Lake hotel 4* standard room, Dambulla
Amaya Hills hotel 4*, standard room, Kandy
Araliya Red 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Ramada hotel 4* standard room, Colombo
Adaaran Club Rannalhi 4*, all inclusive, standard room, Maldivi

CIJENA PO OSOBI

Datum polaska
Datum povratka
Trajanje putovanja
Vrsta prijevoza
Mjesto polaska
Cijena aranžmana
Cijena FM
Cijena LM
Garantiran polazak
25.10.24
03.11.24
10 dana
Zagreb
2.890,00 EUR
2.850,00 EUR
Da
15.11.24
24.11.24
10 dana
Zagreb
2.890,00 EUR
2.850,00 EUR
Da

POPUSTI

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Popusti:

 • Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 3.800 kn.
  Trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

OBAVEZNA DOPLATA

 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 50 USD, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
 • Covid osiguranje –12 USD po osobi (Apply via – https://portal.pionline.lk/covidinsurance/ )

CIJENA UKLJUČUJE

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Male – Doha – Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • 4 noćenja u hotelima 4*, Šri Lanka na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
 • 3 noćenja u hotelu 4* na Maldivima (all inclusive usluga, doručak, ručak i večera)
 • ulaznica za Dambulla hram
 • ulaznica za Sigeriya Lion Rock
 • posjet vrtu začina
 • vožnja vlakom 2.razred na relaciji Kandy – Nuwara Eliya
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 50 USD, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju
 • Covid osiguranje –12 USD po osobi (Apply via – https://portal.pionline.lk/covidinsurance/ )
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 995,42 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnice vozačima i vodičima, 30 USD po putniku za sve napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

DOPLATA

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 995,42 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi

USLUGA

Prema programu

VIZA NAPOMENA

 • viza za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 50 USD, www.eta.gov.lk, djeca do 12 godina ne plaćaju

NAPOMENE

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways
Polazak 25.10.2024.
QR 218  25OCT  ZAG 16:30 DOH 22:50
QR 664  26OCT  DOH 01:20 CMB 09:00
QR 675  02NOV  MLE 19:10 DOH 22:05
QR 215  03NOV  DOH 02:30 ZAG 06:35

Polazak 15.11.2024.
QR 218  15NOV  ZAG 15:45 DOH 23:00
QR 660  16NOV  DOH 02:25 CMB 09:45
QR 675  23NOV  MLE 19:10 DOH 22:05
QR 215  24NOV  DOH 02:30  ZAG 06:35

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

KORISNE INFORMACIJE

ŠRI LANKA – Dragulj Indijskog oceana, Šri Lanka, otočna je država u južnoj Aziji koja zauzima otok Šri Lanku (u prošlosti poznatiji kao Cejlon) te nekoliko manjih otočića u Indijskom oceanu, jugoistočno od Indijskog poluotoka.
U ljepotama ovog otoka uživao je poznati moreplovac i pustolov Marco Polo, koji je o njemu pisao u srednjem vijeku.
Službeni naziv ove otočne države je Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka, a u njoj živi preko 21 milijun stanovnika. Dvije najveće zajednice čine Singalezi, koji su većinom Budisti (75 posto) i Tamili čija je religija tradicionalno Hinduizam (18 posto). Na otoku živi i značajna sunitska muslimanska zajednica, njih 7 posto, čiji pripadnici govore tamilskim jezikom. Šri Lanka je bogata impresivnim vodenim slapovima, a najveći dio zemlje zauzimaju nizine i brežuljkasta područja. Planine ćete vidjeti samo u unutrašnjosti otoka, a njihov najviši vrh je Pidurutalagalom i visok je 2.524 metra. Diljem zemlje ima ukupno 103 vodena slapa, od kojih je najpoznatiji i najveći Bambarakanda Falls s visinom od 240 metara.

Glavni grad Šri Lanke je Colombo koji je smješten na zapadnoj obali otoka, a u njemu živi više od dva milijuna stanovnika. Naziv Colombo uveli su Portugalci početkom 16. stoljeća, a vjeruje se da je ono došlo od naziva Kolon thota što znači “luka na rijeci Kelani”. Colombo je ujedno i najveći grad Šri Lanke te poslovno i ekonomsko središte koje se razvija ubrzanim ritmom i neprestano mijenja svoju vizuru.
Najmodernije građevine i neboderi uobičajena su pojava u Colombu, a u nekim dijelovima grada zateći ćete očuvanu tradicionalnu arhitekturu. Uz brojne hinduističke i budističke hramove, svakako posjetite Pettah bazar gdje je cjenkanje gotovo obavezno. Hramove i palače u prošlosti su gradili svećenici i ratnici, kao zalog bogovima za njihovu naklonost.
Kada ste u Šri Lanki, vrijedi posjetiti i gradić Nuwara Eliya, kojeg još nazivaju i “Mala Engleska” zbog traga koji je ovdje ostavila britanska vladavina. Posebno je zanimljiva tamošnja tvornica čaja, a možete razgledati i u Spice Gardenu, poznatom po najraznovrsnijim začinima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.
A.E.C Building, 2nd Floor, 140/A, Vouxhall Street, Colombo 2 ŠRI LANKA
Tilak de Zoysa, počasni konzul
00 94 11 25 28 95 73
Uredovno vrijeme Konzulata: • ponedjeljak-petak 7:30-17:00

MALDIVI službeno Republika Maldivi su otočna država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoje se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a daljnjih 80 se koristi samo za turizam. Službena religija je islam, a jezik većine stanovništva je divehi, indoeuropski jezik srodan singaleškom, glavnom jeziku Šri Lanke. Gospodarstvo se temelji na turizmu i ribarstvu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske viza za Maldive nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Indiji.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Indiji (Pokriva Bangladeš, Butan, Maldivi, Nepal i Šri Lanku) Telefon: 0091 11 4166 3101, 4166 3102, 4166 3103
Fax: 0091 11 4166 3100, 2411 6873
Adresa: A-15 West End New Delhi 110021 INDIJA Email: croemb.new-delhi@mvep.hr

Šifra aranžmana: 9011IA
Minimalni broj putnika: 20
POŠALJITE UPIT